Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Záchranári ratovali horských záchranárov. Na nebezpečnom úseku havarovali
Zdielať na

Záchranári ratovali horských záchranárov. Na nebezpečnom úseku havarovali

MLYNKY / Do obce Mlynky letel v nedeľu záchranársky vrtuľník pre svojich kolegov. Počas cesty k zranenému lyžiarovi totiž havaroval automobil s troma záchranármi. Stalo sa to v úseku, ktorý je mimoriadne nebezpečný pre chýbajúce zvodidlá a podľa miestnych obyvateľov je ďalšia nehoda len otázkou času.

Okamžite po nehode sa na mieste zbehlo množstvo ľudí, ktorí zraneným záchranárom pomáhali a dostali ich von z havarovaného auta. Táto nehoda si vyžiadala aj zásah leteckých záchranárov. Okoloidúci pomohli dvom z troch záchranárov. No v aute horskej služby ostal zakliesnený vodič. K tomu sa dostali až hasiči. "Jednalo sa o dopravnú nehodu horskej služby. Jednu osobu sme z auta vytiahli a odovzdali záchranárom," povedal Rastislav Marciš, vedúci zásahu z HS Dobšiná.

Horskí záchranári v nedeľu slúžili na Mlynkách v lyžiarskom stredisku. Popoludní však ich pomoc potrebovali v neďalekom stredisku na Bielych vodách. Práve tam chlapi mierili. No na polceste ich zastavila nehoda na úzkej ceste, v nepríjemnej zákrute. "Záchranári sadli do auta a šli pomáhať zranenému na zjazdovku na Biele vody. Zatiaľ máme z miesta činu len strohé informácie. Jedného záchranára odviezol vrtuľník. Jeden záchranár má pravdepodobne fraktúru dolnej končatiny a druhý záchranár je ľahko zranený," povedal Ivan Krajčír, náčelník HZS Slovenský raj.

Leteckí záchranári odviezli svojho 37-ročného kolegu do košickej nemocnice. Horský záchranár bol stabilizovaný, pri vedomí, s poranením hlavy. Čo sa presne na ceste stalo vyšetrujú spišskonovoveskí dopraváci aj súdny znalec. Podľa miestnych je zákruta poriadne nebezpečná a pomôcť by mohli zvodidlá. Ak by tam už boli, nemusela sa stať nehoda ani záchranárom.

Pozrite si archívnu reportáž, ako radia záchranári turistom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy