Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Martin nestihol prejsť cez priecestie, zomrel na mieste
Zdielať na

Martin nestihol prejsť cez priecestie, zomrel na mieste

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Rušňovodič nočného medzištátneho rýchliku pri vstupe do Spišskej Novej Vsi musel použiť rýchlobrzdu. Pár metrov pred ním sa na železničnom priecestí objavila skupinka ľudí. Tí tam nemali čo robiť, keďže závory boli spustené.

Podľa prvotných informácií muž prechádzal zo sídliska smerom do mesta. Nevedno, či si nevšimol alebo odignoroval spustené závory. Spolu s 34-ročným Martinom išli jeho ďalší dvaja kamaráti. Tí cez priecestie stihli prejsť. Martin už takéto šťastie nemal.

"Muž pri zrážke utrpel poranenia nezlučiteľné so životom. U rušňovodiča bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom," informuje hovorkyňa košickej polície Lenka Ivanová. Medzištátny experes Novovešťana zachytil a odhodil mimo koľajiska. Pri zrážke utrpel devastačné poranenia. Svedkovia hovorili o veľmi rýchlom a silnom náraze. Všetko sa to odohralo krátko pred pol desiatou večer.

"Poviem to rovno, aj ja prechádzam cez tie rampy. Lebo ak mám tu čakať 20 minút a neprejde jeden vlak, tak risknem to," hovorí obyvateľ sídliska. Priecestie je známe dlhým intervalom, kedy sú závory spustené. Ľudia tu preto často podobne riskujú. Aj napriek výstrahám prebiehajú cez koľajisko.

Nehoda zastavila železničnú dopravu na približne dve hodiny. Pri priecestí sa hovorilo o tom, že Martin riskantne prechádzal cez priecestie pod vplyvom alkoholu.

Telo bude prevezené na pitvu. Tá prinesie aj odpoveď na otázku, či bol muž pod vplyvom alkoholu.

Koncom decembra v Gelnici šofér odignoroval spustené závory:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy