Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Primátor otvorene o alkohole za volantom: Bola to chyba
Zdielať na

Primátor otvorene o alkohole za volantom: Bola to chyba

POPRAD / Primátor Popradu svoj trest za augustovú jazdu pod vplyvom alkoholu zatiaľ nepozná, pretože vyšetrovanie ukončené nie je. Ako povedal, práve alkohol mal ovplyvniť jeho rozhodnutie sadnúť si za volant a berie to ako zásadnú chybu.

"Tento incident sa mi stal prvýkrát a poviem vám, že je to o odhade svojich schopností a možností. Teraz viem, kde bola chyba. Ja som nemal ísť vtedy autom, nemal som šoférovať," hovoril otvorene popradský primátor Jozef Švagerko o svojej letnej jazde pod vplyvom alkoholu. 

Hlava mesta je bez vodičského preukazu, ktorý mu ihneď po udalosti odobrali a zároveň musel absolvovať preskúmanie zdravotnej spôsobilosti. "Chcem, aby som bola aj dobrým príkladom. Aby aj druhí nepochybili," pokračuje primátor. Zároveň uviedol, že nemá dôvod odstúpiť, aj keď je stále pripravený to urobiť a bude pravdepodobne aj opäť kandidovať.

"Ja som nikomu neublížil a neviem, čo je horšie v živote či piť, alebo kradnúť. Ja som pripravený znášať plnú zodpovenosť" dodáva Švagerko. Zatiaľ stále prebieha vyšetrovanie, ako to dopadne, nie je jasné. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy