Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Objednal si vraždu, stále uniká. Na Igora Šajgalu vydali nový európsky zatykač
Zdielať na

Objednal si vraždu, stále uniká. Na Igora Šajgalu vydali nový európsky zatykač

Archívna reportáž

BANSKÁ BYSTRICA / Na Igora Šajgalu, známeho ako objednávateľa vraždy Jána Kubašiaka v Polomke spred 11. rokov, bol vydaný nový Európsky zatykač. Ten pôvodný musel po zrušení právo-platného rozsudku Najvyšším súdom totiž odvolať.

Igor Šajgal je na úteku posledné dva roky. Podľa pôvodného rozsudku dostal trest na 8 rokov a do väzenia nenastúpil. Bystrický súd zatykač, ktorý bol na neho celý čas vydaný, odvolal ešte v polovici decembra. Už vtedy ale bolo jasné, že padne ďalší. Obžalovaný Šajgal podľa prokuratúry v prípade popravy podnikateľa Kubašiaka figuroval ako objednávateľ. Mal si na to objednať ex-policajtov za dva milióny korún. Podľa prokuratúry ale prvostupňový súd nesprávne právne posúdil konanie obžalovaného a následne mu uložil trest v rozpore so zákonom. "Na tomto názore úrad Špeciálnej prokuratúry zotrvá aj v ďalšom konaní pred Okresným súdom," hovorí Jana Tökölyová, hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry.

Vdovu po Kubašiakovi, nové fakty vo veci nepotešili. Rozladilo ju najmä zrušenie odsúdenia Šajgala. Vo vlastnom dome totiž zažila počas útoku trojice expolicajtov peklo. Stalo sa to ešte v novembri 2006. Jána Kubašiaka bili a týrali pred očami jeho detí a manželky. Všetci počuli aj smrteľnú ranu. Tú dal Róbert Petluš, ktorý za to dostal trest na 25 rokov. "Nepoznám človeka, ktorý by bol presvedčený o tom, že Šajgal do väzenia nepatrí. A to čo sa stalo, to je nonsens.To je výsmech celému súdnictvu a spravodlivosti," hovorí Mária Sihelská, vdova po Jánovi Kubašiakovi.

Riešenie kauza brutálnej vraždy je teda stále v neodhľadne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy