Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Exposlanec Ďuračka sa rozsudku stále nedočkal
Zdielať na

Exposlanec Ďuračka sa rozsudku stále nedočkal

BRATISLAVA / Koniec daňovej kauzy exposlanca Petra Ďuračku z 90tych rokov je po dnešku v nedohľadne. Čaká sa na rozhodnutie Najvyššieho súdu.

Exposlanec za niekdajšiu SDK sa stal známym v roku 1999 vyjadreniami policajtom, ktorí zasahovali pri jeho konflikte s taxikárom. Odsúdený bol aj za útok na verejného činiteľa z roku 2004, keď mal takmer prejsť autom policajta. Jeho meno figurovalo aj v starom prípade podvodov s DPH z roku 1996. Svoju vinu ale popiera: "Ako konateľ spoločnosti som konal striktne podľa zákona a aj dnes by som postupoval rovnako, ako vtedy," napísal dnes Ďuračka v písomnom vyjadrení pre TV JOJ.

Krajský súd mu v roku 2007 uložil za podvody s niekoľko miliónovým odpočtom DPH osemročný trest. Neskôr mu ho Najvyšší súd znížil na 5 rokov, ktoré si odpykal vo väzení. Pred rokom senát Najvyššieho súdu pod vedením Štefana Harabina nakoniec na tretíkrát zrušil všetky rozsudky týkajúce sa daňových podvodov a vec vrátil krajskému súdu. Decembrové pojednávanie tam najprv zmarili problémy s nefungujúcim elektronickým podpisom. Dnes sa nepojednávalo pre vznesenú námietka zaujatosti obžalovaným voči predsedníčke senátu. Ďuračka píše: "Námietku zaujatosti som podal preto, lebo nekvalifikovaným postupom sa mi bráni uplatňovať moje práva, keďže nezvládajú ani takú jednoduchú vec, ako je predloženie spisu na preštudovanie pred pojednávaním." Rozhodnutie v 22 rokov starej daňovej kauze je tak aj po dnešku v nedohľadne.

Vlani v decembri vyzerala kauza exposlanca Ďuračku takto:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy