Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia hľadá dôležitého svedka v prípade vraždy futbalistu
Zdielať na

Polícia hľadá dôležitého svedka v prípade vraždy futbalistu

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Začiatkom októbra minulého roku došlo v centre Bratislavy k vražde. Bodným zraneniam podľahol 37-ročný Branislav B. z Bratislavy. Polícia na prípade stále pracuje a zverejnila video, na ktorom sa môže nachádzať dôležitý svedok

Obvineného muža zadržali policajti krátko po skutku, ku ktorému došlo v noci z piatka na sobotu, 7. októbra 2017. V prebiehajúcom procese dokazovania ale polícia potrebuje aj pomoc verejnosti pri identifikovaní osoby z videozáznamu. Muž v tričku so znakom mieru môže byť dôležitým svedkom. Ak máte akékoľvek informácie o jeho identite, volajte na známe číslo 158.

K útoku došlo v centre hlavného mesta, neďaleko americkej ambasády. Po niekoľkých ranách nožom zomrel 37-ročný Branislav a zranený bol jeho 33-ročný kamarát z Ukrajiny. Po približne trištvrte hodine polícia zadržala neďaleko Michalskej ulice podozrivého muža. Išlo o 37-ročného Nishita, pôvodom z Indie. ktorý sa v roku 2004 zosobášil so Slovenkou. V roku 2008 prišiel na Slovensko a v roku 2012 požiadal o udelenie občianstva. V roku 2015 dostal po trojročnom procese slovenské občianstvo. S manželkou majú dve malé deti. Pracoval na Slovensku v známej IT firme ako projektový manažér.

Po zadržaní popieral, ze útočil. Nepopieral ale, ze na mieste bol. Po útoku sa pri zatýkaní bránil a tváril sa, ze nerozumie po slovensky. Zatknutiu sa bránil, preto policajti museli použiť donucovacie prostriedky. Polícia obvinila útočníka z obzvlášť závažného zločinu vraždy v súbehu so zločinom ťažkej ujmy na zdraví. Poškodeného Bratislavčana, ktorý zraneniam podľahol, a občana Ukrajiny obvinený údajne napadol po predchádzajúcom verbálnom konflikte. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest na 15 až 20 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy