Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Mladíka, ktorý bol nezvestný, našli mŕtveho v šachte
Zdielať na

Mladíka, ktorý bol nezvestný, našli mŕtveho v šachte

BRATISLAVA / Sedemnásťročný mladík, ktorý bol od nedele nezvestný, spadol do šachty. Chlapec si pravdepodobne krátil cestu cez priemyselný areál, čo sa mu stalo osudným.

Sedemnásťročný Lukáš poznal skratku cez priemyselný areál na Úderníckej ulici v bratislavskej Petržalke veľmi dobre. Chodil tadiaľ do práce, či do obchodu. Ľudia, ktorí v okolí pracujú, tvrdia, že chodci si veľakrát skracujú cestu tak, že preskočia betónový plot od ulice a sú v areáli. Na jeho konci totiž chýba drôtené oplotenie. A práve tam sa nachádza aj šachta hlboká asi 12 metrov, zakrytá len drevenými paletami. Tá sa stala pre mladého muža osudnou.

Pod mladíkom sa pravdepodobne prelomila drevená paleta a spadol do šachty. Podľa informácií TV JOJ mal byť od nedele nezvestný. Lukášov známy sa  vydal po rovnakej trase ako mladík. Keď si všimol nezabezpečenú šachtu, vytušil to najhoršie a ihneď privolal policajtov a hasičov. Tí miesto zabezpečili a do šachty, v ktorej bola voda vo výške približne sedem metrov spustili potápača. "Do šachty bol spustený príslušník pomocou hydraulickej techniky. V šachte na hladine boli nájdené nejaké časti odevu. Boli povolaní potápači, ktorí osobu vytiahli na hladinu a pomocou hydraulickej techniky bola osoba vytiahnutá zo šachty," opisuje veliteľ zásahu Radoslav Puhových.

Mladíkovi sa už žiaľ nedalo pomôcť. Na miesto privolali aj obhliadajúceho lekára. "Ohliadajúci súdny lekár na mieste cudzie zavinenie nevylúčil. Pre zistenie presnej príčiny smrti bola nariadená pitva," povedala hovorkyňa krajských policajtov v Bratislave Veronika Slamková. Do areálu prišla aj Lukášova najbližšia rodina, ktorá zdrvujúcu správu prijala ťažko. "Vyšetrovateľ Policajného zboru začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," dodala Slamková.

V prípade pádu malej Vanesy do šachty ešte nepadlo obvinenie. Prečo, to sa dozviete z nasledujúcej reportáže:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy