Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Manželia boli práve v kostole, keď im sused zavolal, že mu horí prístavba pri ich dome
Zdielať na

Manželia boli práve v kostole, keď im sused zavolal, že mu horí prístavba pri ich dome

HUMENNÉ / Manželov, ktorí bolo práve v kostole vyrušil telefonát suseda, v ktorom im oznámil, že pri ich dome mu horí prístavba.

Manželia boli práve v kostole, keď im sused zavolal, že mu horí prístavba za rodinným domom. Bývajú vo vedľajšom dome, preto sa rýchlo vrátili domov. Hospodárska budova pri rodinnom dome začala horieť okolo pol jedenástej dopoludnia. Plamene videli aj obyvatelia vedľajšej ulice. "Dym a aj plameň bol veľký," opísal požiar jeden zo susedov.

"Niečo horelo. Nevieme, čo tam domáci majú. Ale videli sme ísť hasičov tak sme sa prišli, pozrieť," povedal ďalší zo susedov.

"My sme boli práve v kostole a tam manželovi zavolal sused. A ja si myslím, panebože, nieže sa u nás niečo stalo, lebo máme kozub," povedala priama suseda horiaceho objektu.

Na mieste zasahovali humenskí hasiči. Pri likvidácii požiaru museli použiť aj dýchacie prístroje, keďže prístavba bola úplne zadymená.

"Hrozilo rozšírenie na dva susediace rodinné domy. Plamene boli už ponad strechu, ale rýchlym zásahom sa ich podarilo včas zachytiť," uviedol veliteľ zásahu HAZZ Humenné, Marcel Ciklaminy. "Boli použité dva kusy techniky a šiesti príslušníci," dodal.

Príčina vzniku požiaru je zatiaľ v štádiu vyšetrovania.

Aj v iných častiach Slovenska museli ešte počas sviatkov hasiť plamene.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy