Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Celá rodina skončila vo väzbe. Podozrievajú ich z obchodovania s ľuďmi
Zdielať na

Celá rodina skončila vo väzbe. Podozrievajú ich z obchodovania s ľuďmi

RIMAVSKÁ SOBOTA / Po piatkovej razii vzali policajti do väzby niekoľko už obvinených ľudí. Pred súd sa ale v nedeľu postavila štvorčlenná rodina, ktorú nakoniec sudca vzal do väzby. Podozriví sú z obchodovania s ľuďmi.

Pojednávanie začalo pred pol desiatou ráno. Pred sudcu sa postavili manželia Július K. a Renáta K. aj s dvoma synmi Karolom a Patrikom. Rozhodovali o ich väzobnom stíhaní. Ako prvú na súd doniesli policajti obvinenú Renatu. Žena od piatku sedela v policajnej cele v Jesenskom. Jej výsluch trval takmer dve hodiny. Odchádzala však putách. Pred súdom postávali príbuzní obvinených. Nechýbali emócie.

Po nej vypočul sudca Júliusa a jeho dvoch synov. Rozhodovanie trvalo viac ako štyri hodiny. Posledný obvinený odišiel zo súdu pred druhou popoludní. Sudca rozhodol vo všetkých prípadoch rovnako. "Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Rimavská Sobota vzal obvinených stíhaných pre zločin obchodovania s ľuďmi do väzby z dôvodu takzvanej útekovej, kolúznej a preventívnej väzby," informuje zastupujúca hovorkyňa súdu Adriana Vašková. 

Obvinení mali svojho právnika a žiadali väzbu nahradiť písomným sľubom, či dohľadom probačno-mediačného úradníka. Sudca ale tento návrh neprijal. Rozhodnutie ale nie je právoplatné, bude o ňom rozhodovať ešte krajský súd.

Množstvo policajtov a kukláčov zasahovalo v piatok v obci Veľké Teriakovce. Obsadili tam minimálne tri rodinné domy. Malo by ísť o akciu Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Policajti na mieste pracovali viac ako 5 hodín. Podrobne prehľadali nielen rodinné domy, ale aj prístavby, či osobné autá. Razia mala mať súvis s bezdomovcami, ktorý na miestach bývali. Rodina ich mala využívať a nútiť k žobraniu v zahraničí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy