Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Colníkom sa podaril poriadny úlovok. Zaistili viac ako 4 milióny cigariet
Zdielať na

Colníkom sa podaril poriadny úlovok. Zaistili viac ako 4 milióny cigariet

DUNAJSKÁ LUŽNÁ / Finančná správa oficiálne potvrdila, že v podozrivom kamióne, ktorý v piatok odstavili v obci Dunajská Lužná boli nelegálne cigarety. Colníci zaistili viac ako 4 milióny kusov.

V piatok podvečer v obci Dunajská Lužná zastavili colníci podozrivý kamión s maďarskou poznávacou značkou a s maďarským vodičom. Pri kontrole prevážaného tovaru našli v návese okrem parfumov, čerpadiel a elektrovypínačov, navyše aj 17 paliet kartónov cigariet. Presnejšie 20 400 kusov kartónov. Avšak k tým vodič kamiónu nevedel predložiť žiadne doklady. Finančná správa preto všetky cigarety zhabala.

"Dokopy išlo o 4 080 000 kusov tabakových výrobkov – cigariet značky REGAL, neoznačených kontrolnou známkou v zmysle platných predpisov," potvrdila Ivana Skokanová, hovorkyňa finančnej správy SR.

Cigarety boli vyrobené v nelegálnej výrobni cigariet na neznámom mieste v EÚ. Z následných zistení kriminalistov finančnej správy vyplynulo, že tieto nelegálne cigarety mali smerovať na britský trh, kam mali byť prevezené kamiónovou dopravou.

"Finančný únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na 371 280 eur," uviedla Ivana Skokanová.

V prípade dokázania viny hrozí vodičovi kamiónu trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Takýto prípad nie je vôbec ojedinelý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy