Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jazdil pod vplyvom alkoholu. Autom skončil vo dvore rodinného domu
Zdielať na

Jazdil pod vplyvom alkoholu. Autom skončil vo dvore rodinného domu

BANSKÁ BYSTRICA / Hazardná jazda mladého muža skončila vo dvore rodinného domu. Auto zdemolovalo kovovú bránu, poškodilo ďalšiu a skončilo vo dvore opreté o ďalšie auto. Dvadsaťšesťročný Peter sa pred jazdou posilnil alkoholom.

"Ja som myslel, že ide pluh, ale načo by išiel, keď už bolo aj posypané. Vyšiel som von a videl som, že je tu auto," uviedol poškodený majiteľ. Dvadsaťšesťročný Peter sa úzkou uličkou Pod Bánošom rútil zrejme poriadne rýchlo. Najprv narazil do prvého múru a do brány, náraz ho potom odhodil ďalej. Autom prerazil kovovú bránu a skončil vo dvore rodinného domu. "Vyplazili sa odtiaľ a suseda, ktorá je sestrička im podávala prvú pomoc," povedala poškodená majiteľka domu. 

Spolujazdec, 28-ročný Tomáš, bol podľa svedkov zjavne pod vplyvom alkoholu. On ani šofér sa vážne nezranili. "Vo vozidla boli dve osoby, ktoré v čase nášho príchodu už boli v ošetrení záchrannej služby," uviedol veliteľ zásahu hasičského zboru v Banskej Bystrici Roman Falťan. Spolujazdca previezli do nemocnice, vodiča ošetrili na mieste. Keď mu policajti dali fúkať, príčina nehody bola jasná. Vodič pred jazdou popíjal. "Vodičovi pri dychovej skúška namerali 0,72 miligramu alkoholu, čo je v prepočte 1,5 promile," uviedla policajná hovorkyňa Mária Faltániová

Peter svojou hazardnou jazdou narobil poriadne škody. Šťastie bolo, že v tom čase nešiel úzkou uličkou žiadny chodec. "Celkovú škodu, ktorá pri nehode vznikla odhadujeme na 3 900 eur," uviedla Faltániová. Nezodpovednému vodičovi policajti zadržali vodičský preukaz, čelí už stíhaniu pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy