Skoro jasno
17°
Bratislava
Pred sudcu sa postavila žena, ktorá podľa polície po hádke dobodala svojho druha
Zdielať na

Pred sudcu sa postavila žena, ktorá podľa polície po hádke dobodala svojho druha

SLÁDKOVIČOVO / Žena, ktorá čelí obvineniu z pokusu o vraždu sa v utorok postavila pred súd, kde rozhodovali o jej vzatí do väzby. Žena podľa polície svojho druha viackrát bodla do hrude.

Útok sa stal v piatok 29. decembra vo večerných hodinách. Mária (51) mala niekoľkokrát bodnúť svojho druha Pavla. Napriek vážnym zraneniam sa lekárom 48-ročného muža podarilo zachrániť. Policajný vyšetrovateľ Máriu obvinil.

V utorok ráno sudca okresného súdu v Trnave rozhodoval o jej vzatí do väzby. Pojednávanie sa konalo za zatvorenými dverami. "Okresný súd Trnava vzal obvinenú do väzby z dôvodu takzvanej útekovej a preventívnej väzby. Obvinená a jej obhajca podali proti rozhodnutiu sťažnosť," informuje Michaela Krzysztofek, hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji. 

Podľa svedkov sa partneri Pavel a Mária hádali už niekoľko hodín pred incidentom. Pri konflikte dokonca zasahovali aj policajti. Po útoku mala Mária sama privolať pomoc. Jej druh skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti v nemocnici v Galante. Podľa lekárov je mimo ohrozenia života.

Ešte v ten deň policajti zadržali podozrivú ženu. Podľa informácii TV JOJ mala v dychu tri promile alkoholu. Jej partnerovi mali odberom krvi zistiť dokonca viac ako 4 promile. Márii teraz hrozí 20 až 25 rokov za mrežami, prípadne aj doživotie. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy