Polojasno
20°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Smutný koniec opusteného muža. Mŕtveho ho našla suseda
Zdielať na

Smutný koniec opusteného muža. Mŕtveho ho našla suseda

LUČENEC /  Päťdesiatročného Jána z obce Točnica našla dnes predpoludním jeho suseda. Dvere na dome boli otvorené, on ležal na zemi bez známok života.

​Päťdesiatročného Jána videli naposledy živého včera okolo pol tretej popoludní. Kľačal na ulici iba pár desiatok metrov od svojho domu a nevládal sa postaviť.

"Mal ranku na čele, to musel predtým niekde spadnúť. A on mi povedal len toľko, že ho nohy bolia. Tak sme ho s manželom vyšikovali hore," povedala Janka, suseda nebohého muža. Jej manžel ho uložil do postele a odišli. Pán Ján totiž akúkoľvek ďalšiu pomoc odmietal.

"Chceli sme volať lekárov. Ale on nesúhlasil, odmietol všetko. Potom prišiel druhý pán, tak sme išli za ním. Kričal aj na toho. On ho chcel zobrať, že ho oholí, dá do poriadku a že zavoláme záchranku. Ale on odmietol" dodala susedka.

Podľa miestnych obyvateľov bol pán Ján samotár a sem-tam popíjal. Suseda ale tvrdí, že včera bol triezvy. "Aspoň ja môžem tvrdiť, že som alkohol necítila," potvrdila Janka.

Dnes predpoludním sa za ním vybrala opäť. Nabalila mu jedlo, tak ako aj po iné roky. "Keď boli sviatky, vždy sme mu dačo dali. Ako starý mládenec, nemal mu kto iný," povedala. Nebola ale pripravená na pohľad, ktorý sa jej naskytol pred jeho domom. Pán Ján ležal medzi dverami bez pohnutia. "Našla som dvere otvorené. Ale blízko som nešla, lebo ja sa bojím," dodala.

Zalarmovali policajtov aj záchranárov, tí už ale Jánovi nepomohli. K príčine jeho smrti sa lekár na mieste vyjadriť nevedel. "Polícia v Lovinobani začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Na určenie presnej príčiny smrti bola nariadená súdna pitva," uviedla Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

Nepríjemná smrť zastihla aj mladý pár.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy