Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Komplikovaná situácia na hranici. Na mieste sú niekoľkokilometrové kolóny
Zdielať na

Komplikovaná situácia na hranici. Na mieste sú niekoľkokilometrové kolóny

UBĽA / Mimoriadne komplikovaná situácia je dnes od rána na slovensko ukrajinskej hranici. Napriek tomu, že počty policajtov navýšili aj na slovenskej aj na ukrajinskej strane, kolóna áut už siaha až do obce Ubľa, ktoré leží tri kilometre od hranice.

Čakajúci vodiči majú naštartované autá, keďže teplota vonku je okolo nuly. "Dokiaľ máme palivo, je dobre. Keď nám dôjde nafta, pôjdeme peši," hovorí Ukrajinec Sergej. 

"Na výstupe zo Slovenska na Ukrajinu sa aktuálne čaká na hraničnom priechode v Ubli 420 minút, vo Vyšnom Nemeckom 480 minút," povedala hovorkyňa colného úradu Michalovce Klára Baloghová. Na mieste je niekoľko policajných hliadok. S pribúdajúcim časom tu narastá nervozita.

"Zobral som si batoh a idem peši. Polroka som robil v zahraničí, aby som si zarobil na jedlo," hovorí Ukrajinec. Za mimoriadny nápor na hranicu môže podľa našich úradov veľký počet cestujúcich, ktorí pracujú v štátoch EÚ. "Vracajú sa na sviatky, je to výnimočný stav, ktorý sa ale opakuje v tomto období každý rok," vysvetľuje Baloghová. V dlhom rade čakajú aj Slováci. "Ideme kúpiť darčeky, rôzne veci, pre manželky, máme dobré manželky, tak si zaslúžia," hovoria. Smerom z Ukrajiny na Slovensko sa cestujúci dostanú priebežne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy