Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Mladík sa priznal ku krádeži, za mrežami ale ostáva iný muž
Zdielať na

Mladík sa priznal ku krádeži, za mrežami ale ostáva iný muž

LEVICE / Muž je vo väzení za lúpež, ktorú podľa rodičov nespáchal a priznáva sa k nej iný muž. Dnes sa 35-ročný odsúdený postavil pred okresný súd v Leviciach. Rozhodoval o tom, či povolí obnovu konania, aby Tomáš mohol dokázať nevinu. Z pojednávania však rodina odchádzala s plačom.

Tomáša aj dnes na súd doviedli s putami na rukách. Vo väzení si odpykáva trest za lúpež a od začiatku tvrdí, že je nevinný. K tomu istému skutku sa paradoxne priznáva aj 19-ročný muž. Potvrdil to aj na súde koncom októbra a hovoril aj o tom, že odsúdený určite nelúpil. "Nespravil nič, aspoň o tento prípad čo ide, nespravil nič," povedal druhý páchateľ. Na pondelňajšom pojednávaní sudkyňa vypočula svedkov, ktorí mali vedieť o krádeži mobilného telefónu.

Obaja muži sa na súde zhodli v tom, že sa im kamarát v čase lúpeže mobilným telefónom aj pochválil. V niektorých detailoch sa však ich výpovede nezhodovali. "Od začiatku to vyzeralo v náš prospech pretože sa prihlásil človek, ktorý tvrdil, že spáchal ten skutok a svedkovia to potvrdili," povedala Mária Pákozdyová, matka odsúdeného Tomáša.

Odsúdený a jeho rodina tak mali nádej, že dôjde k obnove konania, na ktorom dokážu Tomášovu nevinu a do tej doby sa dostane na slobodu. Povolenie o obnove sa ťahalo 7 mesiacov. Sudkyňa napokon obnovu konania nepovolila, muž tak aj naďalej zostáva vo väzení. "To budú prvé Vianoce bez syna a to si žiadna matka nezaslúži," hovorí Tomášova matka.

Odsúdený podal sťažnosť a nádej má ešte uspieť na krajskom súde. Z dnešného rozhodnutia je sklamaný.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade neprávom odsúdeného mladíka:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy