Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vyzerá to na krátky proces. Róbert sa priznal k vražde Michaely
Zdielať na

Vyzerá to na krátky proces. Róbert sa priznal k vražde Michaely

PREŠOV / Ešte začiatkom tohto roku sa stratila 20-ročná Michaela a následne jej telo bolo objavené. Prípad sa dostal pred súd.

V máji tohto roka, v dedinke Abranovce na východe Slovenska, jeden miestny mladý muž išiel do stodoly za domom, v ktorom niekedy býval. Okrem dreva tam našiel mŕtvolu v značnom štádiu rozkladu. "Taký zápach cítil, ako odtiahol tú dosku, ktorou bola prikrytá. A keď prišiel domov, tak som si myslela, že ozaj smrtku videl," opísala udalosť matka nálezcu mŕtvej ženy.

Vtedy si miestni spomenuli na udalosť spred dvoch mesiacov, kedy polícia v ich dedine hľadala nezvestnú 20-ročnú Michaelu. Posledná informácia bola, že prespala u miestneho mladíka. Ten však tvrdil, že odišla preč prvým ranným autobusom. Zjavne to nebola pravda. 

Polícia obvinila 32-ročného Róberta, u ktorého mala Michaela stráviť noc. Prípad skončil na súde obžalobou z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Na pojednávaní sa v mužovi asi pohlo svedomie. Obžalovaný pred súdom priznal vinu. "Súd na dnešnom hlavnom pojednávaní prijal vyhlásenie obžalovaného o vine v zmysle obžaloby. Ďalej bude súd vykonávať dokazovanie v súvislosti s uložením trestu ochranného opatrenia a náhradu škody," potvrdila udalosti Ivana Petrufová, hovorkyňa KS v Prešove.

Dokazovanie o vine preto stráca význam. Súd už len rozhodne, okrem iného, o výške trestu za tento ohavný skutok. pojednávanie bolo odročené na január budúceho roka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy