Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Riaditeľ strednej školy ušiel z miesta nehody. V krvi mal podľa polície alkohol
Zdielať na

Riaditeľ strednej školy ušiel z miesta nehody. V krvi mal podľa polície alkohol

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Policajti zadržali riaditeľa strednej školy, ktorý bol účastníkom dopravnej nehody a z miesta činu ušiel.

Ešte počas piatkového dopoludnia sa pri Spišskom Hrušove zrazili tri autá, biely Volkswagen, BMW a Mitsubishi. Vodič Volkswagenu po nehode sadol do auta a z miesta činu odišiel. 

Ako sa neskôr ukázalo, muž, ktorý odišiel z miesta dopravnej nehody, je riaditeľom strednej odbornej školy. "Ja som dopravnú nehodu neurobil. Podal som im ruku a odišiel som z miesta činu. Bol som účastníkom dopravnej nehody, ale takto som situáciu vyhodnotil," uviedol riaditeľ. Zároveň sa vyjadril, že to považuje za osobné zlyhanie. Údajne sa ponáhľal do školy, riešiť technický problém.

Hliadka PMJ-čkárov ho zastavila po zopár kilometroch, v Spišskej Novej Vsi. "Bol vypátraný hliadkou a podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,20 mg/l alkoholu," opísala situáciu Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. To je v prepočte 0,42 promile alkoholu.

"Nie som si toho vedomý. Lebo by som nesadol do auta, keby som si bol vedomý toho, že nadýcham. Možno to bol zostatkový alkohol," uviedol riaditeľ. Riaditeľ tiež povedal, že je pripravený niesť následky, ktoré určí zamestnávateľ. "S pánom riaditeľom zatiaľ odbor školstva nemá negatívnu skúsenosť. Ale postih zo strany zamestnávateľa určite bude," uviedla Katarína Jantošovičová, referentka pre styk s médiami KSK.

S riaditeľom sa už vysporiadali policajti. Bol mu zadržaný vodičský preukaz a dostal zákaz činnosti. "Týmto konaním porušil zákon o cestnej premávke a naplnil skutkovú podstatu priestupku nedodržaním povinnosti účastníka dopravnej nehody. A priestupku jazdy pod vplyvom alkoholu," potvrdila hovorkyňa KR PZ Košice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy