Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Zo starej fabriky vytiahli takmer sto sudov s neznámou chemikáliou
Zdielať na

Zo starej fabriky vytiahli takmer sto sudov s neznámou chemikáliou

RUŽOMBEROK / Takmer sto sudov s rôznymi chemikáliami našli hasiči pod budovou bývalej textilnej fabriky. Sudy začali vyťahovať už vo štvrtok ráno a náročné práce ukončili až v piatok popoludní. Podľa neoficiálnych informácií ide prevažne o rôzne farbivá.

V areáli bývalých textilných závodov v Ružomberku zasahovali hasiči aj v piatok. V stiesnených podzemných priestoroch sa pohybovali v ochranných oblekoch a s dýchacími prístrojmi. Pri vyťahovaní ťažkých sudov si pomáhali s hydraulickým ramenom. V úzkych chodbách našli takmer sto sudov. K ich obsahu sa zatiaľ nikto oficiálne nevyjadril, no podľa zistení TV JOJ by malo ísť najmä o rôzne farbivá. Našli ich tu robotníci počas rekonštrukcie budovy.

"Zo sudov boli odobraté vzorky neznámej látky, ktoré budú podrobené kriminalistickej expertíze. Poverený príslušník policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci trestného činu neoprávneného nakladania s odpadmi," povedala hovorkyňa krajských policajtov v Žiline Jana Balogová. 

V areáli bývalej fabriky sa podobné nálezy objavili aj v minulosti. Polorozpadnuté budovy môžu podľa miestnych skrývať takýchto nepríjemných prekvapení ešte mnoho.

Pozrite si reportáž z prvého dňa zásahu hasičov v bývalej texilnej fabrike:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy