Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Krvavý incident v Prievidzi. Muž chytil amok a bodol svojho kamaráta
Zdielať na

Krvavý incident v Prievidzi. Muž chytil amok a bodol svojho kamaráta

PRIEVIDZA / Incident sa stal v sociálnom zariadení v Prievidzi, keď 75-ročný Marián v amoku chytil nôž a dvakrát bodol svojho kamaráta. Obaja mali počas hádky vypité.

Muži sa začali hádať počas večere v sociálnom zariadení. Slovnú hádku najskôr upokojoval správca zariadenia. Keď muži zostali ticho, správca odišiel. O pár minút počul hádku opäť. "Po piatich minútach bolo počul krik o pomoc. Išiel som tam a už som videl na zemi ležať pichnutého chlapa, krv," hovorí správca zariadenia. "Jedli, on mu niečo povedal, jeho to naštvalo a sotil ho a ako bol na zemi, tak ho pichol nožom," dodáva správca.

75-ročný Marián bodol 58-ročného Ivana nožom s 12 cm dlhou čepeľou. "Bol bledý ako smrť," opisuje správca. Muža odviezli v bezvedomí do bojnickej nemocnice. "Dvakrát bodnutý do hrudníka v závažnom stave, musel byť urgentne operovaný. Boli tam bodné poranenia pľúc a srdca," vysvetľuje  námestník bojnickej nemocnice Jozef Kubík. Lekári mu zachránili život v poslednej chvíli. "Boli to smrteľné bodné rany," dodáva Kubík.

75-ročného Mariána zadržala polícia a okamžite ho odviezla do väzby. Vyšetrovateľ ho už obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. "Obaja muži boli v čase útoku pod vplyvom alkoholu," povedala hovorkyňa trenčianskych krajských policajtov Elena Antalová. "Pre skupinu ľudí, ktorá je integrovaná v tomto centre, je žiaľ typické správanie, ktoré môže byť agresívne a ktoré je nebezpečné," povedal hovorca mestského úradu v Prievidzi Michal Ďureje. 

75-ročnému mužovi teraz hrozí 20 rokov za mrežami.

Alkohol býva príčinou mnohých incidentov. Napríklad pred necelým mesiacom dobil a bodol bezdomovec svojho kamaráta. Dôvodom bolo niekoľko deci piva. Pozrite si archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy