Zatiahnuté
10°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Po nehode nafúkala viac ako dve promile. Vodička sa pred súdom hanbila
Zdielať na

Po nehode nafúkala viac ako dve promile. Vodička sa pred súdom hanbila

ŽILINA / Štyridsaťšesťročná Lenka zo Strečna si sadla za volant a to aj napriek tomu, že si pred tým vypila. Stalo sa to v nedeľu. Zo Žiliny zrejme smerovala domov, no na najväčšej križovatke v meste ju zastavila kolízia. Keď jej policajti dali fúkať, namiesto domov smerovala do cely policajného zaistenia. V krvi mala takmer dve a pol promile.

Lenka si na Košickej ulici neskoro všimla, že na semafore už zasvietila červená. "Nevnímame farbu a hlavne červenú, neskoršie ju začneme vnímať a nevieme odhadnúť vzdialenosť," vysvetľuje dopravný psychológ František Skokan čo sa stane ak vodič šoféruje opitý.  

Presne toto sa zrejme stalo aj 46-ročnej žene. Na narazila do vodiča, ktorý zastavil na červenú a úplne si rozbila auto. Pri náraze sa našťastie nikomu nič nestalo. Škoda ale vyčíslili na 1800 eur. Lenka po dychovej skúške skončila s putami na rukách. "Nafúkala 2,42 promile," informuje policajná hovorkyňa Jana Balogová.  

Pre upravenú dámu boli noci strávené v policajnej cele určite poučením. Keď ju na súd priviedli policajti tvárila sa zahanbene. Okrem pokuty 400 eur dostala aj zákaz vedenia vozidla na 2,5 roka. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy