Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Sanitka skončila v priekope. Jej vodič bol opitý
Zdielať na
Krimi

Sanitka skončila v priekope. Jej vodič bol opitý

SVIDNÍK / Pri Svidníku skončila sanitka mimo cesty v priekope. Vo chvíli, keď do prípadu vstúpila polícia, bežná nehoda zrazu nabrala obrátky. Vodič sanitky totiž nafúkal takmer dve a pol promile.

Vodič pravdepodobne zaspal, prešiel do protismeru a skončil mimo cesty v priekope."Vodič končil službu, išiel motorovým vozidlom domov, kúpil si niekde v Prešove na čerpacej stanici alkohol, počas jazdy pil a vidíte ako to dopadlo," povedal Jozef Ľos-Božik, z Dopravnej zdravotnej služby. Nezvyčajne zaparkovanú sanitku si všimla vodička taxislužby, ktorá okamžite zastavila a išla sa pozrieť, či je všetko v poriadku. "Išli sme von poskytnúť pomoc i pýtali sme sa ho, či je všetko v poriadku, či niekoho nemá v aute, vravel, že nie, aby sme ho len zobrali do Svidníka, že to bude riešiť ráno. Keď sadol do auta do 5 minút spal a cítili sme, že alkohol tam určite je," opísala situáciu Adriana Andrejková, majiteľka taxislužby.

"Vykonanou dychovou skúškou bolo u tohto vodiča zistené požitie alkoholických nápojov, kde mu bola nameraná hodnota 1,19 mg/l, čo v prepočte znamená okolo 2,35 promile," vyjadril sa Jaroslav Suvák, riaditeľ OR PZ Svidník.

Majiteľka Dopravnej zdravotnej služby vraví, že počas ich 22-ročnej existencie sa doposiaľ nič podobné nestalo. "Vodiči pri nástupe do pracovnej zmeny podliehajú dychovej skúške. Jediným šťastím tu bolo, že neviezol pacienta ani autu sa nič nestalo a s týmto zamestnancom bude okamžite ukončený pracovný pomer," povedala Iveta Ľos-Božiková, majiteľka Dopravnej zdravotnej služby.

Nezodpovedný vodič si poriadne zavaril. Momentálne sa nachádza v cele predbežného zadržania, pričom mu hrozí dlhší pobyt za mrežami. "Za tento trestný čin mu hrozí trest odňatia slobody až do jedného roku," upresnil Suvák.

Pozrite si archívnu reportáž o inom prípade alkoholu za volantom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy