Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Cesta, na ktorej zahynuli ošetrovateľky nespĺňa potrebné parametre
Zdielať na

Cesta, na ktorej zahynuli ošetrovateľky nespĺňa potrebné parametre

NITRICA / Pred dvomi mesiacmi zahynulo pri zrážke dodávky a kamióna pri obci Nitrica v okrese Prievidza osem ľudí, ošetrovateliek, ktoré sa vracali z práce domov. Tragédia sa stala na ceste 1/9. Má štatút cesty medzinárodného významu. Ani zďaleka však nespĺňa to, čo by mala.

Na nevyhovujúci stav cesty 1/9 najnovšie upozorňujú aj policajti. Podľa nich je najhoršia situácia pri obci Nitrica. Pred dvomi mesiacmi tu pri zrážke kamióna a dodávky zomrelo osem žien. Za kritickú označujú policajti najmä križovatku na vjazde do obce Nitrica. "My evidujeme šesť ľudí, ktorí zahynuli v tomto odbočovacom pruhu," povedal starosta obce Nitrica, Miroslav Beňadik.

Všetko by vyriešili odbočovacie pruhy. Tie požadujú už 25 rokov. Policajti podrobne zdokumentovali celý úsek cesty od Handlovej až po Drietomu. Odfotili všetky kritické úseky. "V tejto kategórii cesty by mala byť šírka krajnice 1,5 metra, avšak nespĺňa parametre cesty prvej triedy," povedala Elena Antalová, hovorkyňa KR PZ Trenčín.

Na mnohých miestach sú na ceste trhliny, výmole a vyjazdené koľaje. Nachádzajú sa tu aj betónové zvodidlá, ktoré už neplnia svoj účel a pre motoristov predstavujú veľké riziko. Policajti správu zaslali kompetentným úradom a žiadajú, aby sa situáciou na ceste 1/9 urýchlene zaoberali. Hovorkyňa Slovenskej správy ciest sa vyjadrila, že opravy cesty zabezpečujú priebežne, podľa svojich finančných možností.

Pozrite si archívnu reportáž o tragickej nehode opatrovateliek:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy