Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V plytkom kanáli našli telo. Mužovi už nebolo pomoci
Zdielať na

V plytkom kanáli našli telo. Mužovi už nebolo pomoci

MOŠTENICA / Smrť 61-ročného muža vyšetrujú kriminalisti z Banskej Bystrice. Jeho telo bez našli v piatok ráno v Moštenici. Ležalo v odvodňovacom kanáli iba pár metrov od domu, kam sa zrejme neskoro v noci vracal.

V úzkom priestore hlbokom iba pár desiatok centimetrov ležalo bezvládne mužské telo. Odtokový kanál stojí blízko rodinných domov a práve tu skoro ráno našli 61-ročného Pavla susedia. Našli ho dolu tvárou v plytkej vode, hornou časťou tela ležal v kanáli, žiaľ, už bol bez známok života a privolaní záchranári mu už pomôcť nedokázali. "Spadol tam do šachty asi v noci," myslí si sused zosnulého.

Podľa susedov Pavol ešte vo štvrtok večer popíjal v krčme. Odtiaľ sa v noci vybral domov, pravdepodobne išiel sám. Teploty klesli pod nulu a cesta bola šmykľavá. Muž sa mohol pokĺznuť a pri páde do odtokového kanála sa zrejme zranil. Obhliadajúci lekár na mieste vylúčil cudzie zavinenie. "Nariadili pitvu na určenie smrti," dodala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Smrteľné mohlo byť jeho zranenie spôsobené pádom, no vylúčiť sa nedá ani možnosť, že upadol do bezvedomia a bez pomoci do rána zamrzol. Muž býval v Moštenici necelý rok, dom si pomaly opravoval a chcel v ňom prežiť dôchodok. Nešťastná cesta z krčmy ale všetko zmenila.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade psa v šachte, ktorý mal viac šťastia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy