Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Po zrážke vlaku desiatky ranených. Otriasali sa okná na domoch
Zdielať na

Po zrážke vlaku desiatky ranených. Otriasali sa okná na domoch

Archívne video

MEERBUSCH / Viac ako 40 ranených si vyžiadala zrážka osobného vlaku s nákladným na západe Nemecka. K nehode došlo večer, keď regionálny rýchlik vrazil do súpravy, ktorá z neznámych príčin stála na koľajniciach. Situáciu v poslednej chvíli zachraňoval rušňovodič, ktorý doslova nahnal cestujúcich do zadnej časti vlaku a pomohol tak predísť omnoho horším následkom.

Práve rušňovodič sa podľa hovorcu spoločnosti zachoval veľmi duchaplne. Keď zbadal prekážku na koľajniciach, reagoval okamžitým brzdením. Vzápätí kabínu opustil a vyzval cestujúcich, aby sa okamžite presunuli do zadných vagónov. Najviac zdemolovaná časť vlaku tak zostala prázdna. Podľa obyvateľov z okolia bol náraz taký silný, že sa otriasali okná na domoch.

V regionálnom rýchliku bolo v čase nehody 155 cestujúcich. K zrážke došlo okolo pol ôsmej večer pri západonemeckom meste Meerbusch neďaleko Düsseldorfu.

"Nákladný vlak stál na koľajniciach, rušňovodič toho osobného nestihol včas dobrzdiť. Posledné dva vozne nákladného vlaku sa po náraze vykoľajili, jeden poškodil trakčné vedenie," povedal hovorca hasičov Lutz Meierherm.

Trať tak museli okamžite uzavrieť. Záchranári sa na miesto zrážky dostávali iba ťažko, požiadali preto o nasadenie vrtuľníkov, ktoré odvážali ranených do nemocníc. "Najskôr sme museli odpojiť elektrinu, až tak sme mohli skontrolovať vlak. Prvé vozne sú poškodené, niekoľko okien sa rozbilo, ale zvyšok vlaku zostal neporušený,“  

Pri nehode sa 33 ľudí zranilo ľahko, sedem má ťažké zranenia. Jedna osoba je v ohrození života. Príčiny kolízie objasní vyšetrovanie.

Pred pár dňami sa neďaleko Prešova zrazil vlak s nákladným autom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy