Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Protizločinecká jednotka si posvietila na omamné a psychotropné látky
Zdielať na

Protizločinecká jednotka si posvietila na omamné a psychotropné látky

KOMÁRNO/DUNAJSKÁ STREDA / Protizločinecká jednotka NAKA vykonala prehliadky domov a nebytových preiestorov.

Protizločinecká jednotka NAKA dnes zasahovala v okrese Komárno a Dunajská Streda. Jednotka tam vykonala prehliadky domov, aj nebytových priestorov. Aký materiál zachytili, to zatiaľ nekonkretizovali. Avšak hneď ráno údajne zadržali až 17 ľudí. Oficiálne túto informáciu polícia nepotvrdila.

Policajti NAKA od rána prehľadávali garáž vo Veľkom Mederi. Nie je to vraj jediné miesto, kde dnes zasahujú. Garáž plná kartónových škatúľ, ktorých obsah podrobne dokumentovali až do popoludnia, má údajne patriť jednému z členov organizovanej skupiny. Tá sa zameriavala na predaj anabolických steroidov, vydieranie a ďalšie závažné trestné činy.

Martin Wäldl z Prezídia policajného zboru povedal: "Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia policajného zboru vykonáva v Nitrianskom a v Trnavskom kraji procesné úkony v súvislosti s vyšetrovaním obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, ako aj ďalších trestných činov."

Domová prehliadka bola dnes ráno aj v Komárne. Upozornil na ňu samotný majiteľ domu na svojej stránke sociálnej siete. Muž má byť podľa svojich statusov od nedele mimo Slovenska. Marián M., majiteľ domu, sa k celej situácii vyjadril: "Neviem prečo boli u mňa. Nakoľko každý vedel, že nie som doma a v živote som s takými vecami nerobil, len mi znepríjemnili takto dovolenku. Som odcestovaný v Thajsku a ráno mi volala mama, že kukláči ma hľadajú. Dvere boli kompletne rozbité, ale chvála pánu Bohu, že nezastrelili mojich psov."

"Vzhľadom na naďalej prebiehajúce procesné úkony nie je v súčasnosti možné poskytnúť k veci žiadne bližšie informácie," dodal Martin Wäldl.

Domové prehliadky pokračovali aj na ďalších miestach. Pisateľ anonymného listu, ktorý ráno dostala redakcia TV JOJ, tvrdí, že skupina obchodovaním s drogami profitovala so ziskom až 300 tisíc eur mesačne. 

Tento prípad nelegálneho obchodovania nie je jediný. Pozrite si aj ďalšie nelegálne aktivity odhalené políciou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy