Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nezvyčajná krádež. Zlodej ukradol iba obal od tovaru
Zdielať na

Nezvyčajná krádež. Zlodej ukradol iba obal od tovaru

PREŠOV / Prešovskí policajti pracujú na objasnení krádeže v predajni s elektronikou. Tentoraz nezmizol tovar, ale paradoxne iba jeho obal spolu so zabezpečovacím systémom. Policajti majú k dispozícii aj záznam z bezpečnostnej kamery.

Kamerový záznam zachytáva neznámeho muža, ako zoberie z police krabicu a tú si nenápadne vloží do tašky. "Tú tašku mal vystlanú alobalom, aby prešiel zabezpečovacím systémom," hovorí zamestnanec predajne. 

V krabičke ale zlodej zrejme nenašiel, čo čakal. "V odcudzenej krabičke od harddisku sa nachádzali nefunkčné batérie," informuje hovorca polície Daniel Džobanik. Takáto krabica bola iba pascou na zlodeja. Namiesto skutočného disku, aký je na obale, v ňom bola iba takmer bezcenná náplň. Spolu s ňou ale zmizol aj zabezpečovací systém, ktorý mal tovar ochrániť pred krádežou.

"Samotný produkt bez krabice nemá hodnotu, nedá sa ďalej predávať čiže škoda je okolo 50 – 60 eur," vraví zamestnanec predajne. V obchode pred touto krádežou zmizlo už viacero podobných vecí. Zamestnanci práve preto z niektorých obalov vyberali skutočný tovar, aby im zlodeji nespôsobili ešte väčšiu škodu. V tomto prípade ide len o priestupok proti majetku. 

Ak by ste o mužovi na kamerovom zázname mali akékoľvek informácie, oznámiť ich môžete osobne na ktoromkoľvek oddelení alebo na čísle 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy