Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Černák sa ospravedlnil Volzovej. Jeho ľútosť je v policajnej zápisnici
Zdielať na

Černák sa ospravedlnil Volzovej. Jeho ľútosť je v policajnej zápisnici

BRATISLAVA / Na doživotie odsúdený niekdajší boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák sa ospravedlnil Sylvii Volzovej. Tvrdí, že ľutuje, že bol súčasťou plánu na jej vraždu. Fyzickú likvidáciu Volzovej si mal v podsvetí objednať podľa polície práve Pavol Rusko.

Podľa zistení TV JOJ, Mikuláš Černák svoje ospravedlnenie pre Volzovú povedal policajtom ešte pred obvinením Pavla Ruska. Volzovej venoval 13. októbra v zápisnici pár viet. V nich vyjadruje ľútosť nad tým, že sa nechal nahovoriť na vraždu Volzovej  a že ju podsvetie chcelo aj vykonať. "Bolo to ešte niekoľko dní pred tým, než bolo vôbec vznesené obvinenie pánovi Rusko. Pán Černák vtedy ešte ani nevedel, akým spôsobom bude polícia postupovať. Urobil to z toho dôvodu, že ho to mrzelo," uviedol Černákov obhajca František Polák.

Pani Volzová si jeho ospravedlnenie vypočula a podľa Černákovho obhajcu ho prijala pokojne a rešpektovala ho. "Naozaj pred začiatkom výsluchu jej vyšetrovateľ sprostredkoval odkaz, že sa jej ospravedlňuje. Moja klientka nijako nekomentovala toto ospravedlnenie," povedal právny zástupca Sylvie Volzovej Roman Kvasnica. 

Rusko naďalej odmieta, že si mal vraždu exspoločníčky objednať v podsvetí. Už pred tým, ako ho zaistila polícia študentom žurnalistiky povedal, že v roku 1997 mal práve on obavu o svoj život, keď mu Anna Mojžišová, niekdajšia Mečiarova Železná Anna z Úradu vlády mala povedať, že je v ohrození. 

K prípadu oslovila TV JOJ aj Vladimíra Mečiara, ktorému bola Anna Mojžišová počas jeho premiérskych čias pravou rukou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy