Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Požiar vypukol v dome, kde býva niekoľko rodín. Plamene hasilo 12 hasičov
Zdielať na

Požiar vypukol v dome, kde býva niekoľko rodín. Plamene hasilo 12 hasičov

BANSKÁ BYSTRICA / Až štyri hasičské cisterny vozili vodu do osady na okraji Banskej Bystrice. Veľké plamene šľahali z chatrče, v ktorej býva hneď niekoľko rodín. Hrozilo, že sa oheň rozšíri aj na vedľa stojace obydlia. Domáci sa snažili zvnútra povynášať všetko čo sa dalo.

Zo strechy šľahali niekoľko metrové plamene. Každý kto mohol pomáhať vynášať zvnútra kusy nábytku aj osobné veci. O strechu nad hlavou sa tu delilo niekoľko rodín s malými deťmi. Tí, ktorí boli vnútri ušli pred plameňmi v poslednej chvíli.

Hoci sa sami snažili hasiť vedrami s vodou, na veľké plamene to nestačilo. Na mieste zasahovalo 12 hasičov, vodu im vozili až štyri cisterny.  "Musíme to rozoberať a postupne hasiť, je to nebezpečné, hrozí tam zrútenie strechy," informoval hasič Roman Čunderlík. 

Príčinu požiaru zatiaľ nevedia. Môžu iba hádať, či to bola piecka, alebo komín. Požiar sa vďaka rýchlej pomoci nerozšíril na vedľa stojace obydlia. Našťastie sa nikto nezranil. Rodiny, ktoré tu žili ale prišli o strechu nad hlavou. Pomôcť sa im budú snažiť susedia aj príbuzní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy