Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Osemnásť rokov starý prípad stále nevyriešený. Obžalovaného prepustili
Zdielať na

Osemnásť rokov starý prípad stále nevyriešený. Obžalovaného prepustili

TRENČÍN / Krajský súd v Trenčíne uzavrel proces týkajúci sa vyše 18 rokov starého prípadu, známeho ako vražda v kukurici. Brutálna smrť 24-ročnej tehotnej ženy, ktorá na konci deväťdesiatych rokov šokovala Slovensko, zostáva i naďalej nevyriešená. Sedem rokov strávil na lavici obžalovaných 46-ročný muž, ale v pondelok ho oslobodili. Upozorňujeme, že obsah článku nie je vhodný pre maloletých čitateľov alebo slabšie povahy.

Okresný súd v Trenčíne obvineného už trikrát spod obžaloby oslobodil, no odvolací senát Krajského súdu prípad zakaždým vrátil na začiatok. Do tretice tak už neurobil a 46-ročného Petra definitívne uznal za nevinného. "Chcem sa poďakovať svojej rodine a svojmu obhajcovi, ktorý pre mňa urobil všetko," plače dojatý muž.  

Otrasný zločin

V júli roku 1999 našli v kukuričnom poli pri Drietome telo 24-ročnej úradníčky Evy. Bola v piatom mesiaci tehotenstva a mala týždeň pred svadbou. Podľa obžaloby ju na ceste do práce vrah zhodil z bicykla, surovo zmlátil tvár, rukami zaškrtil do bezvedomia, znásilnil a nakoniec ju ešte uškrtil oceľovým drôtom. 

Detektor lži 

Rodina zavraždenej ženy je presvedčená, že vrah sedel na lavici obžalovaných. kľúčovým dôkazom mali byť šaty, na ktorých po 15 rokoch od vraždy znalkyňa objavila jedinú spermiu, ktorej DNA profil sa zhodoval s Ježovicovým. Obhajoba to ale označila za nemožné a podľa nej sa s dôkazmi manipulovalo. Obžalovaný navyše uspel aj na detektore lži. "V tejto kauze boli robené posudky v neprospech môjho klienta, keby boli objektívne, tak by sme tu dnes nestáli," povedal obhajca Ján Kanaba mladší. 

Sudca použil tvrdé prirovnanie 

Jednoznačný usvedčujúci dôkaz chýbal. Ako neskôr sudca povedal, radšej desať vrahov nech behá po slobode, ako odsúdiť jedného nevinného. Po jeho verdikte ovládli pozostalých emócie. "Peniaze žerú obhajcovia," nechala sa uniesť matka zavraždenej ženy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy