Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Ak by neprekročila rýchlosť, policajti by nezistili, že šoféruje opitá
Zdielať na

Ak by neprekročila rýchlosť, policajti by nezistili, že šoféruje opitá

ŽILINA / Ženu ktorá si v Rajci sadla za volant s neuveriteľnou hodnotou alkoholu v krvi, zastavili mýtni policajti len preto, že o 16 kilometrov prekročila rýchlosť. Potom čo jej ale dali fúkať, ostali aj oni prekvapení. V krvi mala viac ako 3,5 promile.

Žena mohla vypovedať až po približne 24 hodinách, tak dlho trvalo, kým vytriezvela. Obvinili ju z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Štyridsaťdeväťročná žena si sadla za volant opitá. Ak by neporušila dopravné predpisy, zrejme by jej na to policajti neprišli. "Policajná hliadka zastavila vodičku Volkswagenu Tuareg z dôvodu prekročenia rýchlosti v obci o 16 kilometrov za hodinu," uviedla policajná hovorkyňa v Žiline Jana Balogová.

Hliadka Martu zastavila v Rajci. Dôvodom bolo to, že prekročila rýchlosť. Policajti dali vodičke fúkať, v krvi mala 3,65 stotín promile. Tri dni strávila v policajnej cele. Sudca už ženu odsúdil. Trestný rozkaz, ktorý vydal je právoplatný. "Bol jej uložený trest odňatia slobody na šesť mesiacov s podmienečným odkladom výkonu trestu na rok," uviedol prokurátor v Žiline Marián Úkrop. Sudca rozhodol aj o tom, že si pani Marta za volant najbližšie štyri roky nesadne. Navyše bude musieť absolvovať vyšetrenie nielen u psychiatra ale aj u psychológa. "Toto odborné poradenstvo je zamerané na to, aby si človek uvedomil že si nemá sadnúť za volant keď má vypité," povedal dopravný psychológ František Skokan.

Prípad, ktorý vzbudil záujem celého Slovenska sa odohral v Prešove, kde si do auta sadla opitá matka aj s opitou dcérou. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy