Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V Poprade rozmiestnia betónové zátarasy. Chcú chrániť návštevníkov
Zdielať na

V Poprade rozmiestnia betónové zátarasy. Chcú chrániť návštevníkov

POPRAD / Mesto Poprad zabezpečí vjazdy na Námestie sv. Egídia v Poprade špeciálnymi betónovými zátarasami, ochrániť chce návštevníkov podujatí, ktoré ponúkne v predvianočnom období i počas sviatkov. Reaguje tak na žiadosť Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade.

"Samospráva je v súvislosti s blížiacimi sa vianočnými sviatkami a s tým spojeným množstvom kultúrnych a spoločenských podujatí, vianočných trhov a iných akcií, ktoré sa budú konať na Námestí sv. Egídia, pripravená v spolupráci so všetkými zainteresovanými zabezpečiť verejný poriadok, ochranu života, zdravia a majetku občanov,“ informoval komunikačný manažér mesta Marián Galajda.

Zátarasy budú umiestnené na jednotlivých vjazdoch po konzultácii s Okresným riaditeľstvom Hasičského a záchranného zboru v Poprade a ďalšími zložkami Integrovaného záchranného systému. Mestská polícia zase počas daného obdobia zvýši výkon služby.

Už v nedeľu 3. decembra otvoria na námestí Adventné mestečko, zároveň sa rozsvieti aj prvá zo štyroch sviec umiestnenom okolo fontány. Veniec posvätí o 18:00 dekan Rímskokatolíckej farnosti v Poprade Ondrej Borsík, zaznejú vianočné koledy, rovnako aj prvý adventný koncert na veži Kostola sv. Egídia v podaní Dychovej hudby Tatramat z Matejoviec.

V utorok 5. decembra o 17:00 zase mesto ponúkne program s názvom Príchod Mikuláša. Mikuláš počas neho rozsvieti vianočný stromček, pripravený je aj pyromuzikálny ohňostroj. Deti s rodičmi môžu využiť i fotografovanie s Mikulášom, anjelom a čertom vo fotoateliéroch umiestnených v medzikostolí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy