Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nové zistenia o bombovej hrozbe na palube lietadla: Bol to Slovák
Zdielať na

Nové zistenia o bombovej hrozbe na palube lietadla: Bol to Slovák

Archívna reportáž

BRATISLAVA/LONDÝN / Na palube lietadla spoločnosti Ryanair sa vo štvrtok v neskorých večerných hodinách odohral incident. Muž sa pol hodinu pred pristátím v Londýne vyhrážal bombou v počítači. Ako prvý informoval o tom portál dalito.sk.

Ministerstvo zahraničných vecí pre televíziu JOJ potvrdilo, že bombou sa vyhrážal Slovák. "Britská polícia nám potvrdila, že včera bol zatknutý o 21:05 na letisku Stansted slovenský občan z dôvodu ohrozovania bezpečnosti - vyhrážania sa bombovým útokom. Momentálne je vo väzbe. O konzulárnu pomoc nepožiadal. Súhlas na poskytnutie osobných údajov nemáme," uviedlo ministerstvo vo svojom stanovisku.

"Zrazu sa postavil a zopakoval to viackrát. Posadili ho a upokojili. Prileteli sme do Stanstedu, nič nám nepovedali. Žiadne informácie. Dve hodiny nás nechali sedieť v lietadle," hovorí Slovenska Zuzana Sersen, ktorá v lietadle letela.

"Najskôr povyberali batožinu von a po hodine a pol prišla protiteroristická jednotka a zobrali ho von. Aj s chalanom, čo sedel vedľa neho," dodala. "Nemohli sme ísť ani na záchod, museli sme sedieť. On asi 20 minút pred pristávaním zakričal, že tu je bomba. My sme to najprv brali skôr ako srandu, ale až potom, ako nás nepúšťali von sme si uvedomili, že sa asi niečo deje," pokračuje Zuzana.

"Ževraj to bol Slovák, ževraj z Martina," hovorí. Podľa jej slov všetci sedeli v pokoji v lietadle, lebo nikto nevedel, čo sa bude diať.

Portál dalito.sk priniesol vo štvrtok večer informáciu, že v lietadle smerujúcom z Bratislavy do Londýna je bomba. Prvotné informácie hovorili o tom, že lietadlo je bratislavskom letisku. Podľa zistení televízie JOJ vedenie letiska takýto incident neevidovalo. To potvrdila ja hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.

Podľa jej slov lietadlo opustilo bratislavské letisko v plánovanom čase. "Všetko, čo sa deje na palube lietadla po jeho odlete je plne v kompetencii leteckej spoločnosti," dodala Veronika Ševčíková pre televíziu JOJ.

"Posádka na lete z Bratislavy do Londýna - Stansted kontaktovala políciu, aby preverila falošný poplach počas pristávania na Stansted. Následne na to polícia prehľadala lietadlo a zatkla dvoch ľudí," uviedol pre televíziu JOJ Denis Barabas zo spoločnosti Ryanair.

 Bratislavčan v lietadle nakrútil aj video.

Téme sa venuje reportér Andrej Zavřel, viac uvidíte v KRIMI o 19:00.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy