Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodič mikrobusu ohrozil 14-člennú posádku. Na diaľnicu chcel ísť v protismere
Zdielať na

Vodič mikrobusu ohrozil 14-člennú posádku. Na diaľnicu chcel ísť v protismere

LOZORNO / Nebezpečnou jazdou ohrozil vodič mikrobusu nie len seba, ale aj posádku. Na diaľnicu D2 chcel ísť v protismere a skoro spôsobil nehodu.

Na štátnej ceste pri Lozorne sa chcel šofér s plne naloženým mikrobusom dostať na diaľnicu. "Spolu s vodičom sa v tom čase nachádzalo v mikrobuse až 15 osôb," upresňuje bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Slamková. Auto s malackými evidenčnými značkami vošlo do protismeru a ohrozilo dve autá, ktoré v tom čase prechádzali okolo neho. Jeho zmätkovanie zaznamenala kamera oddelenia mýtnej polície. "Vodič mikrobusu tak svojou nebezpečnou jazdou závažne ohrozil nie len svoj život a zdravie, ale aj život a zdravie ostatných účastníkov cestnej premávky," dodáva Slamková.

Dôvodom jeho zblúdilej jazdy bola nepozornosť. Trest ho ale neminul a policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz. Podľa dopravného analytika Jozefa Drahovského nešlo o úmysel: "vodič nepozná situáciu a striktne sa riadi len dopravnými značkami a návesťami". Podobné situácie sa na cestách končia väčšinou tragicky. Vodičom by mohlo pomôcť duplicitné značenie, ktoré sa používa v zahraničí. "Ak by vodič išiel nesprávne, je tam špeciálna značka s dlaňou - STOP - ste v protismere," vysvetľuje Drahovský. Na slovenských cestách sa už objavuje, no zatiaľ nepatrí medzi štandardné značenie.

Pozrite si nebezpečnú jazdu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy