Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Spočiatku netušili, že im horí strecha nad hlavou. Muž sa už z domu nedostal
Zdielať na

Spočiatku netušili, že im horí strecha nad hlavou. Muž sa už z domu nedostal

MALÁŠ / Pri požiari rodinného domu prišiel o život 48-ročný muž. Stalo sa to včera večer v dedine Málaš. Oheň si všimli susedia. Z horiaceho domu sa podarilo v poslednej chvíli vybehnúť ešte mužovej sestre a kamarátovi. Jozef, však už pred plameňmi neunikol.

Oheň, ktorý sa šíril z rodinného domu si všimli susedia. V tej chvíli bola vo vnútri sestra s kamarátom a vo vedľajšej izbe spal 48-ročný brat. Obyvatelia domu spočiatku ani netušili, že majú strechu v plameňoch. "Dym veľký a susedia volali, my sme ani nevedeli čo sa robí, nič," povedala Zuzana, sestra obete. V dome bol už hustý dym, súrodencom a ich kamarátovi išlo o život. Dvojici sa z horiaceho domu podarilo vybehnúť v poslednej chvíli. Brat Jozef však už také šťastie nemal.

"My sme ledva ušli sami a on bol v druhej izbe a už to padalo dole," povedala Zuzana. K domu prišli o niekoľko minút hasiči a pustili sa do boja s ohňom. Nehybné telo muža našli vo vnútri po lokalizácii požiaru. Podľa sestry Jozef ležal v posteli. "Ja som vravela, že ešte ja tam vo vnútri brat a oni, že tam nikto nie je, ja som vravela, aby išli po neho, on sa udusil," hovorí Zuzana.

Zhorený dom, v ktorom súrodenci spolu žili, mali prenajatý. Po požiari je zničený a neobývateľný. Príčiny požiaru sú v štádiu vyšetrovania.

Zuzana povedala, že v dome si kúrili pieckou, nechápe čo sa mohlo stať, o komín sa vraj starali a zhodou okolností ho ráno pred požiarom vyčistili. "Začali sme stíhanie pre prečin usmrtenia a poškodzovania cudzej veci," povedala Renáta Čuháková, hovorkyňa KR PZ Nitra. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy