Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pokuty za ohorok a lezenie po stromoch. Mladíci boli v podnapitom stave
Zdielať na

Pokuty za ohorok a lezenie po stromoch. Mladíci boli v podnapitom stave

MARTIN / Zvláštny druh zábavy zvolila partia troch Martinčanov. Zaujal ich strom na sídlisku Ľadoveň. Rozhodli sa, že ho neobídu. Dvaja z trojice mladých mužov si následne vyslúžili pokutu.

Mladíka zlákal strom na sídlisku, zrejme neskôr oľutoval, že naň vyliezol. Vyzerá to tak, že javor na sídlisku chcel použiť ako rebrík, aby sa dostal na vedľajšiu pouličnú lampu. Potom si to ale rozmyslel a usadil sa v korune stromu. Zapálil si cigaretu a zapózoval kamarátovi, ktorý ho nakrúcal na mobil. Neprestal ani v momente, keď sa pod Romanom zlomil konár a zrútil sa dolu.

Zrejme bol v podnapitom stave. Pri páde na zem sa 21-ročný muž zranil. Jeho kamarát, ktorý zrejme tiež nebol triezvy, sa vtedy trochu spamätal. Z krku si sňal šatku a Romanovi obviazal zakrvavenú ruku. No ani on, ani ďalší kamarát nepovažovali za potrebné zavolať pomoc.

Čudné správanie partie si však všimol operátor mestského kamerového systému. Jeho kolegovia teda vzápätí vyrazili na miesto, kde mladíci vystrájali. "Nakoľko odmietol spolupracovať a nebol schopný hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť, bol predvedený na útvar mestskej polície, kde bol priestupok doriešený v zmysle zákona," vraví mestský policajt Ján Kozák. Pokutu mu vyčíslili na 33 eur. Rovnakú sumu zaplatil aj jeho kamarát za znečistenie verejného priestranstva, pretože ohorok z cigarety odhodil na zem.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy