Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Hádku advokátov na Volzovej výsluchu musí riešiť prokurátor
Zdielať na

Hádku advokátov na Volzovej výsluchu musí riešiť prokurátor

BRATISLAVA / TV JOJ získala časť z výpovede Sylvie Volzovej z jej minulotýždňového výsluchu na polícii. Ide o prípad obvineného Pavla Ruska, ktorý mal podľa vyšetrovateľov pripravovať jej vraždu. Z výpovede Volzovej je zrejmé, že pre Ruskovho obhajcu výsluch nezodpovedal všetko, čo potreboval.

Pavol Rusko je z väzby na slobode už viac ako 24 hodín. Po včerajšom prepustení novinárom povedal, že verejnosti onedlho vysvetlí, kto je za jeho obvinením z prípavy vraždy Sylvie Volzovej a zrejme aj to, prečo tvrdí, že práve on mal byť obeťou vraždy a nie Volzová.

Rusko je obvinený z prípravy vraždy exspoločníčky Volzovej, a preto skončil na viac ako mesiac za mrežami. Teraz má na nohe monitorovací obojok pohybu. V zápisnici z minulotýždňového výsluchu Volzovej, ktorej časti má TV JOJ k dispozícií, sa ale Ruskov obhajca chcel pýtať aj na uznané dlhy, ku ktorým sa pri zrode Markízy Rusko zaviazal, a ktoré Volzová neskôr uznala. "Tie otázky nemám v hlave, ale niektoré z nich smerovali aj ku kauze Gamatex," uviedol Ruskov obhajca Marek Para.

Volzovej advokát ale otázky k tejto kauze považoval za nepodstatné, s vyšetrovaním vraždy nesúvisiace a obaja právnici sa dostali tak do rozporu. "Zo strany splnomocnenca poškodenej došlo k zásahom do mojich otázok. Skákal do reči, z môjho pohľadu navádzal poškodenú k tomu, či odpovedať," tvrdí Para. 

Vozlovej právnikovi ale vyšetrovateľ vyhovel. Ruskov obhajca preto žiada prokuratúru o preverenie postupu vyšetrovateľa pri výsluchu. Tvrdenia Ruskovho obhajcu na adresu právnika Volzovej Romana Kvasnicu považuje advokát za nekorektné až trúfalé. "V priebehu takýchto vyšetrovacích úkonov si myslím, že obvykle býva pracovné napätie, ktoré k tomu patrí. Nemyslím si, že by sme si ako členovia Slovenskej advokátskej komory mali odkazovať nejaké invektívy cez médiá, to je nedôstojné," uviedol Kvasnica. 

Podľa jeho slov Sylvia Volzová nie je v prípade obvineného Ruska významný svedok pre preukázanie viny. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy