Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trenčianski policajti zastavili šoférov pod vplyvom. Jeden nemal vodičák
Zdielať na

Trenčianski policajti zastavili šoférov pod vplyvom. Jeden nemal vodičák

TRENČÍN / Takmer denne sa presviedčame o tom, že opitých vodičov neubúda. Svoje o tom vedia aj trenčianski diaľniční policajti, ktorí si štatistiky vylepšili o ďalších dvoch vodičov pod vplyvom. Jeden prekročil rýchlosť, druhý dokonca havaroval.

To, že alkohol ma naozaj zlý vplyv na vnímanie a reflexy vodiča sa na vlastnej koži presvedčil 53-ročný robotník z Novej Dubnice. Bolo práve poludnie, keď sa po diaľnici vracal domov z prace. Akosi mu uniklo, že premávka je v istom úseku presmerovaná z ľavého do pravého pruhu.

"V dôsledku toho narazil ľavou časťou svojho vozidla do prenosného dopravného značenia a osvetlenia. NDS týmto spôsobil škodu asi 500 eur," informuje hovorkyňa trenčianskej polície Elena Antalová.

Jeho auto zostalo po náraze nepojazdné a na miesto dorazili diaľniční policajti. Hneď ako sa im vodič prihovoril bolo jasné, že sa bude fúkať. "Diaľniční policajti vodiča podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom merania. Milan nafúkal 1,31 promile alkoholu," dodáva Antalová. Podľa zdroja TV JOJ z prostredia polície robotníka údajne nahnevali kolegovia v práci, a tak z nej predčasne odišiel. Zrejme nestihol vytriezvieť.

To nebolo všetko. Policajti následne zistili, že opitý vodič, ktorý havaroval na diaľnici, ani nemá vodičský preukaz. "Milan sa nepodrobil preskúšaniu po zákaze činnosti riadiť motorové vozidlá," dodáva hovorkyňa. Milanovo auto skončilo na odťahovke. Za ohrozovanie pod vplyvom návykovej látky mu hrozí rok vo väzení. Už na druhý deň natrafili trenčianski diaľniční policajti na ďalšieho podguráženého vodiča. Tridsaťšesťročný Martin z Čadce mal pre zmenu ťažkú nohu a radarom mu namerali rýchlosť 160 km/h. Hneď na to ho policajti zastavili.

"Pri cestnej kontrole bol vodič podrobený dychovej skúške s výsledkom merania 0,90 promile alkoholu," povedala Antalová.  Aj tomuto vodičovi policajti ďalšiu jazdu zakázali, navyše mu zadržali vodičský preukaz. "Za priestupok proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v správnom konaní na Okresnom dopravnom inšpektoráte môže dostať pokutu až do výšky 800 eur a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do 3 rokov," rozpráva hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy