Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Pri Lučenci sa prevrátil autobus
Zdielať na

Pri Lučenci sa prevrátil autobus

LUČENEC / V okrese Lučenec sa v pondelok ráno prevrátil autobus. Okrem vodiča v ňom sedeli aj cestujúci. Autobusár doplatil na neupravené cesty a dostal šmyk. Na zľadovatenej ceste mali problém aj sanitky. Museli počkať na cestárov. Úsek, ktorý skoro ráno pripomínal klzisko, cestári posypali až po dopravnej nehode.

Autobus smeroval do obce Lentvora okolo siedmej ráno. Na rovnom úseku ho stiahlo do priekopy pre zľadovatelú vozovku. V autobuse našťastie okrem vodiča sedeli len dvaja ďalší cestujúci, ktorých z prevráteného autobusu vytiahli hasiči cez strešné okno a odovzdali záchranárom. "Boli v ňom zranení ľudia. Príslušníci týchto ľudí vyprostili cez strechu autobusu, pomohli im zo základným ošetrením," uviedol veliteľ zásahu Pavel Hric. 

Na prvý pohľad zranenia cestujúcich neboli závažné. Prevezený autobusár mal poranenú a obviazanú hlavu, cestujúca žena nemala žiadne viditeľné zranenia. 

Cestári lopatami rozhádzali soľ na mieste dopravnej nehody, aby mohli profesionáli bezpečne zasahovať. Podľa cestujúcich bol autobusár dlhodobý a zodpovedný zamestnanec. "Má platnú lekársku prehliadku aj psychotesty," povedala hovorkyňa SAD Radka Segečová. Dychová skúška u vodiča nevykázala stopy alkoholu v krvi. "Dopravná nehoda je naďalej v štádiu vyšetrovania," uviedla policajná hovorkyňa v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy