Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zadržali 27 členov organizovaného gangu. Sú medzi nimi aj Slováci
Zdielať na

Zadržali 27 členov organizovaného gangu. Sú medzi nimi aj Slováci

VARŠAVA / Medzi 27 zadržanými sú aj traja Slováci. Taký je výsledok policajnej razie proti výrobcom nelegálnych cigariet. Slováci mali v prípade figurovať ako kuriéri.

S nelegálnou výrobou cigariet a pašovaním tabaku začala organizovaná zločinecká skupina ešte v marci minulého roku. Po krátkom čase ich začala sledovať polícia. "Museli sme použiť prostriedky operatívno-pátracej a stotožňovacej činnosti. Nakoniec sme spolu so zásahovou jednotkou vošli na súkromný pozemok, kde boli odstavené veľké prepravné kontajnery," povedala hovorkyňa poľskej polície Katarzyna Cislo.

V nich sa nachádzali obrovské stroje určené na výrobu cigariet a približne aj jeden a pol tony tabaku čakajúceho na ďalšie spracovanie. "Zadržali sme 27 osôb, ktoré vyrábali a distribuovali cigarety bez ochrannej známky," povedal vyšetrovateľ Dariusz Lach. Medzi zadržanými sú ale aj traja Slováci – dvaja muži a jedna žena. Tí mali podľa policajtov vyvážať drogy do zahraničia.

Už teraz je jasné, že sa cigarety dostali do Poľska a odtiaľ zrejme aj k nám. "Podľa dostupných informácii vieme, že pašovali cigarety do okolitých krajín, medzi inými aj na Slovensko, kde ho mali predávať koncovým užívateľom," vyjadrila sa Katarzyna Cislo.

Vo vyjadrení prokurátorky sa uvádza: "Dvom ľuďom sme vzniesli obvinenie zo zosnovania zločineckej skupiny. Ďalších sme obvinili z účasti v nej - v súbehu s trestnými činmi neodvedenia dane a nepovolenej výroby tabakových výrobkov".

"Prípad má ešte stále rozvojový charakter a to znamená, že môže dôjsť aj k zadržaniam ďalších osôb. Obvineným Slovákom hrozí od 4 do 15 rokov odňatia slobody," povedala Katarzyna Cislo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy