Zatiahnuté
21°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Iba 15- ročný tínedžer zbil muža tak surovo, že zraneniam po pár hodinách podľahol
Zdielať na

Iba 15- ročný tínedžer zbil muža tak surovo, že zraneniam po pár hodinách podľahol

BANSKÁ ŠTIAVNICA / Tínedžer, ktorý čelí obvineniu zo zabitia 49-ročného muža, skončil vo väzbe. V nedeľu o tom rozhodol sudca v Žiari nad Hronom. Pätnásťročný útočník mal podľa polície zbiť muža tak surovo, že zraneniam pár hodín po útoku podľahol.

Má iba 15 rokov, prvák učilišťa z Banskej Štiavnice svoju školskú lavicu tak skoro neuvidí. Útly tínedžer je obvinený zo zabitia. S kapucňou na hlave a s putami na rukách ho v nedeľu ráno eskortovali na súd v Žiari nad Hronom, kde rozhodovali o jeho väzbe. "Bol vzatý do väzby, skutok, ktorého sa dopustil ľutuje a sťažnosť proti rozsudku nepodal," informoval mladíkov obhajca Jozef Bóna. Na svojho syna sa prišli pozrieť pred súd obaja rodičia. Dúfali, že ho pustia na slobodu, no napokon  odchádzali domov sami.


Mladík dobil 49-ročného Vladimíra v uličke neďaleko domu, kde býva s rodičmi. Zhodil ho na zem a zaútočil päsťami. Potom ho tam nechal bez pomoci ležať. Záchranku mu zavolali až náhodní okoloidúci, ktorí ho tam našli asi polhodinu po útoku. Vladimír zraneniam podľahol v nemocnici krátko po prevoze. Podľa lekárov, mal vážne poranenie hlavy, zlomené rebrá, roztrhnuté pľúca aj pečeň. Kamaráti nebohého Vladimíra tvrdia, že to bol milý a spoločenský muž, ktorý by nikomu neublížil. Naopak, 15-ročného útočníka v okolí poznajú ako problémového chlapca. Istý čas strávil v resocializačnom zariadení. 

Úlohu pri tejto tragédii zrejme zohral aj alkohol. Obaja mali vypité. Chlapec počas výsluchu tvrdil, že pred útokom spolu fajčili cigarety a podnapitý muž mal stratiť rovnováhu, pričom spadol na tínedžera. Ten ho odsotil, a následne napadol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy