Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodička zrazila policajta, ktorý práve pokutoval. V šoku v jazde pokračovala
Zdielať na

Vodička zrazila policajta, ktorý práve pokutoval. V šoku v jazde pokračovala

NITRA / Dvaja zranení policajti a tri zdemolované autá - tak sa skončila nehoda, ktorá sa stala v Nitre. Policajti práve dávali pokutu, keď do nich zozadu vrazila 32-ročná vodička. Príčinou zrážky bola zrejme nepozornosť.

Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty, hliadka zastavila vodiča, ktorý prekročil rýchlosť. Jeden policajt stál vonku medzi vozidlami a druhý sedel vo vnútri. V tej chvíli sa na nich vyrútilo osobné auto. "Kontrolovali ma a tá pani išla tak 70 - 80 do policajtov a do mňa," opísal situáciu pokutovaný vodič. Vodička do policajného vozidlo zozadu vrazila. To sa odrazilo a zachytilo policajta. Išlo o taký silný náraz, že letel asi 8 metrov a spadol na chodník.

Vodička bola po zrážke v takom šoku, že ešte pokračovala v jazde niekoľko metrov. "Dezorientovaná vodička, kúsok s vozidlom potiahla, čo jasne naznačujú stopy. Tu asi nepredpokladám, žeby chcela utekať," myslí si Roman Červienka, znalec z odboru dopravy. Svedkovia sa rozbehli policajtovi na pomoc aj s jeho kolegom. Na bolesti sa sťažoval aj on. Vozidlá zostali po zrážke zdemolované.

"Vodička zrejme prehliadla vozidlo polície stojace na pravej krajnici v bezpečnej zóne na okraji vozovky," povedal Červienka. Obaja policajti so zraneniami skončili v nemocnici. Po ošetrení ich prepustili domov.

Alkohol v dychu zúčastnených nezistili. Podľa znalca z odboru dopravy sa pod nehodu podpísala nepozornosť vodičky. Ide o prehľadný úsek a vylučuje, že by policajné vozidlo nevidela. "Tam je viditeľnosť dva kilometre," povedal Červienka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy