Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dve zdemolované autá, jedno zhorelo. Nehodu zapríčinil cyklista s 1,8 promile
Zdielať na

Dve zdemolované autá, jedno zhorelo. Nehodu zapríčinil cyklista s 1,8 promile

ABRAHÁM / V okrese Galanta došlo v utorok podvečer k vážnej dopravnej nehode. Zapríčinil ju cyklista bez reflexných prvkov. Navyše, bol pod vplyvom alkoholu.

V utorok okolo 17.30 privolali políciu k vážnej dopravnej nehode medzi obcami Hoste a Abrahám. Vodič auta Hyundai i30 išiel v smere od obce Hoste. Medzi dedinami začal tento 40-ročný muž predbiehať vozidlo, keď si na poslednú chvíľu všimol v strednej časti vozovky neosvetleného cyklistu bez reflexných prvkov. V snahe vyhnúť sa stretu, strhol riadenie do priekopy. Cyklista zareagoval rovnakým manévrom a vzápätí došlo k ich zrážke. Auto narazilo do stromu a začalo horieť.

Účastníkom nehody bolo aj ďalšie vozidlo, Renault Clio, na ktoré cyklista dopadol. Po náraze aj Renault skončil mimo cestu. Vodiči vyviazli bez zranenia a snažili sa pomôcť zranenému cyklistovi. Podľa prvotných informácií utrpel viaceré zranenia s dobou liečenia nad 6 týždňov. V nemocnici odobrali 58-ročnému mužovi z okresu Zvolen krv za účelom zistenia požitia alkoholu. Podľa výsledkov mal mať v krvi 1,8 promile alkoholu. Okolnosti a presné príčiny nehody polícia naďalej vyšetruje.

Polícia upozorňuje cyklistov, aby v žiadnom prípade nesadali na cesty vo večerných a nočných hodinách bez dostatočného osvetlenia a bez reflexných prvkov. Chodci aj cyklisti sú na cestách pre vodičov bez nich neviditeľní a doslova ide o život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy