Oblačno
22°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
S autom zišiel mimo cestu. Nafúkal tri promile a tvrdí, že si vypil až po nehode
Zdielať na

S autom zišiel mimo cestu. Nafúkal tri promile a tvrdí, že si vypil až po nehode

SAČUROV / Banálna škodová udalosť zamestnala policajtov. Muž, ktorý údajne auto v čase nehody šoféroval, totiž nafúkal a nebolo to málo. Policajnej cele sa však vyhol. Tvrdí totiž, že v čase, keď šoféroval, bol ešte triezvy.

K nehode došlo na konci Sačurova pri čerpacej stanici. Auto s vodičom zišlo mimo cestu. Zdalo sa, akoby sa vodič strieborného auta snažil odbočiť na benzínku, no akosi mu to nevyšlo. Nič vážne sa ale našťastie nestalo. Vodič spôsobil škodu len sám sebe. Zaujímavé to začalo byť, keď na miesto prišla nielen odťahová služba, ale tiež policajná hliadka. "Po našom príchode sa na mieste nachádzala jedna osoba pravdepodobne pod vplyvom alkoholu," opísal situáciu Patrik Dominik z odťahovej služby.

Muž, ktorý mal podľa svedkov predtým šoférovať, bol stotožnený a vyzvaný, aby sa podrobil dychovej skúške. A tá bola pozitívna. "Vodič nafúkal pri prvej dychovej skúške viac, ako tri promile," upresnila Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. Muž fúkal opakovane. Po dychovej skúške prišiel 42-ročný vodič s verziou, že si síce vypil, ale až po nehode.

Muž zo Sečovskej Polianky je obvinený z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Avšak vyhol sa nielen policajnej cele, ale aj super rýchlemu konaniu. Pomohla mu nielen jeho verzia o alkohole. "Na motorovom vozidle nebola vyčíslená škoda. Navyše je potrebné znalecky dokazovať stupeň ovplyvnenia alkoholom vodiča v čase nehody. Ten tvrdí, že alkohol požil až po opustení vozidla," povedal Marián Spišák, hovorca KR PZ Prešov.

Polícia teraz bude zisťovať, či vôbec alebo koľko alkoholu mohol mať v sebe vodič v čase, keď mal ešte sedieť za volantom. Práve odpovede na tieto otázky dá v prípade súdny znalec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy