Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rusko sa môže dostať na slobodu, súd rozhodne o jeho sťažnosti
Zdielať na

Rusko sa môže dostať na slobodu, súd rozhodne o jeho sťažnosti

BRATISLAVA / Obvinený Pavol Rusko zostáva naďalej vo vyšetrovacej väzbe. O pár dní sa však môže dostať na slobodu. V najbližších dňoch odvolací súd rozhodne o jeho sťažnosti. Ruskov spis z objednávky vraždy spoločníčky Sylivie Volzovej v pondelok dorazil na krajský súd.

Budúci týždeň uplynie mesiac od zadržania Pavla Ruska. Od vznesenia obvinenia z objednávky vraždy svojej spoločníčky v Markíze z roku 1997 trávi bývalý riaditeľ televízie vo vyšertovacej väzbe. Proti nej si podal sťažnosť nielen on, ale aj prokurátor. Tomu sa zase nepozdávalo, že súd uznal iba kolúznu väzbu. "Predmetná trestná vec bola na odvolací sťažnostný súd predložená 13. 11. 2017. Senát, po oboznámení sa so spisovým materiálom, vytýči termín neverejného zasadnutia," povedal hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

V prípade už vypovedali podstatní svedkovia. Rusko môže teraz môže namietať na trvanie kolúznej väzby, teda že by mohol aj naďalej ovplyvňovať svedkov. "Krajský súd v Bratislave má na rozhodnutie na neverejnom zasadnutí zákonnú lehotu 5 pracovných dní, t. j. do dňa 21. 11. 2017," dodal Adamčiak. Kým odvolací súd rozhodne o ďalšom trvaní väzby pre Ruska, tento týždeň sa ešte na polícii podrobí opakovanému výsluchu. Rovnaký úkon čaká aj poškodenú Sylviu Volzovú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy