Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Zamestnanec úradu je podozrivý z prijímania úplatkov. Mal brať peniaze aj víno
Zdielať na

Zamestnanec úradu je podozrivý z prijímania úplatkov. Mal brať peniaze aj víno

HUMENNÉ / Na katastrálnom odbore v Humennom zasahovali príslušníci Národnej kriminálnej agentúry. Zaujímali sa o 36-ročného muža, podozrivého z korupcie. Muža už postavili mimo činnú štátnu službu a hrozí mu väzenie.

Išlo o akciu Národnej protikorupčnej jednotky. Príslušníci NAKA zasahovali priamo v priestoroch katastrálneho odboru v Humennom. Konanie 36-ročného muža policajti sledovali dlhodobo. Odchádzali s jeho počítačom. "V predmetnej veci vykonáva  Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vyšetrovanie v súvislosti s dokumentovaním korupcie," povedal Martin Wäldl, hovorca prezídia PZ SR.

Podľa uznesení o vznesení obvinenia, ktoré má televízia JOJ k dispozícii, mal muž úradne overovať geometrické plány za vopred sľúbenú sumu. V uznesení je však uvedené i to, že za fľašu vína tlačil listy vlastníctva a aj ich opečiatkoval tak, aby boli použiteľné na právne úkony. Zamestnanca katastra vyšetrovateľ obvinil zo zločinu prijímania úplatku, no tiež z prečinu zneužitia právomoci verejného činiteľa. "Momentálne je tento zamestnanec postavený mimo činnú štátnu službu," vyjadril sa Ondrej Mudry, prednosta Okresného úradu Humenné.

Muž pochádza z obce v okrese Snina. Doma ho štáb TV JOJ nenašiel. Telefónne číslo jeho príbuzný dať odmietol, no potvrdil, že obvinený pracoval na katastri celý svoj produktívny život. "Zamestnanec pracoval 12 rokov ako odborný radca na katastrálnom odbore," potvrdil Mudry.

Za zločin prijímania úplatku v tomto prípade zákon hovorí o treste odňatia slobody na 5 až 12 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy