Zatiahnuté
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Muž, ktorý na modelárskom krúžku zneužíval chlapcov spoznal svoj trest
Zdielať na

Muž, ktorý na modelárskom krúžku zneužíval chlapcov spoznal svoj trest

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / V júni v Bánovciach nad Bebravou zatkli 59-ročného Jozefa, ktorý dlhé roky viedol modelársky krúžok. Polícia ho obvinila, že sexuálne zneužíval dvoch maloletých chlapcov. V stredu sa na súde priznal v plnom rozsahu a vzápätí spoznal trest.

Za sexuálne zneužívanie maloletých chlapcov by mal 59-ročný Jozef vo väzení stráviť 5 rokov. "Opakovane sexuálne zneužil obžalovaného. Hoci vedel, že ešte nemá ani 15 rokov," povedala prokurátorka. "Pred chlapcami vo veku 14 a 9 rokov sa obnažoval, masturboval a obchytkával ich na intímnych miestach," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Elena Antalová.

Jozef sa k sexuálnemu zneužívaniu maloletých chlapcov pred súdom priznal. Mama zneužívaných chlapcov si obžalovaného zastávala a tvrdila, že jeho správanie na jej synoch žiadne následky nezanechalo. "Nezaslúži si byť trestaný. Smutno je za ním. Bol dobrý k nim, chodil s nimi na výlety," povedala matka poškodeného. Jozef dlhé roky viedol modelársky krúžok, v ktorom sa vystriedali desiatky chlapcov. "Detská boli pre mňa modelári a nie sexuálny objekt. Ľutujem, čo som spravil," povedal obžalovaný. "Priznal sa a oľutoval, no trest sa mu zdal prísny a preto sa odvolal," povedal advokát.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy