Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V Ruskovej kauze vypovedal ďalší popredný člen podsvetia
Zdielať na

V Ruskovej kauze vypovedal ďalší popredný člen podsvetia

BRATISLAVA / Vyšetrovanie v kauze Pavla Ruska stíhaného pre objednávku vraždy jeho bývalej spoločníčky pokračuje. Polícia za mrežami navštívila ďalšieho popredného člena podsvetia. Podľa informácii TV JOJ bývalý bratislavský boss vypovedal o prípade asi pol hodinu.

Františka Borbélyho mali vypočúvať v Ústave na výkon trestu v Hrnčiarovciach nad Parnou. Jeden zo šéfov bratislavskej skupiny podsvetia, ktorú polícia označila ako Sýkorovci, si momentálne odpykáva sedemročný trest vo väzení so stredným stupňom stráženia. Borbélyho odsúdili v kauze výbuchu mercedesu, ktorý patril Miroslavovi Abrahámovi z konkurenčnej skupiny Piťovcov. "Môžem vám potvrdiť, že bol vypočutý jeden svedok s tým, že k obsahu svedeckej výpovede sa vyjadriť nemôžem," povedal obhajca Dušan Pohovej.

Výsluch Borbélyho mal súvisieť s obvinením bývalého šéfa komerčnej televízie a ministra hospodárstva Pavla Ruska z návodu na vraždu svojej spoločníčky vo firme Silvie Volzovej. Národná kriminálna agentúra pre tento skutok obvinila aj Mikuláša Černáka a Miloša Kaštana, ktorí vraj zhodne tvrdili, že Rusko si u bossa mafie na Horehroní vraždu objednal. Naopak, ďalší obvinený Róbert Lališ, údajný boss Sýkorovcov, čo čaká za mrežami na pokračovanie procesu, v ktorom mu hrozí doživotie, takýto scenár odmietol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy