Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V kauze Ruska vypovedal šéf futbalového zväzu Kováčik
Zdielať na

V kauze Ruska vypovedal šéf futbalového zväzu Kováčik

BRATISLAVA / V prípade obvinenia ex-riaditeľa televízie Markíza Pavla Ruska z prípravy vraždy jeho bývalej obchodnej spoločníčky Sylvie Volzovej vypovedali ďalší svedkovia. Opätovne šéf Slovenského futbalového zväzu. No a druhým svedkom bol Ruskov bývalý šofér, ktorý ho osobne sprevádzal aj na úteku, keď sa ukrýval v Česku. Podľa bývalého Ruskovho šoféra, ex-riaditeľ televízie s Volzovou údajne zásadné problémy nemal. Tie mali nastať až neskôr.

Ak sa mal Pavol Rusko stretnúť v roku 1997 zoči voči s gangstrami, ktorí mohli ak chceli za peniaze pripraviť o život hoci aj ženu, cestu k nim si našiel. Cez svojho spoločníka, terajšieho šéfa futbalového zväzu. Ten zo školských lavíc poznal Černákovho kľúčového vojaka, s ktorým cestu k bossovi Ruskovi otvoril.

V utorok opäť na polícii Kováčik vypovedal to, čo už povedal pred obvinením Ruska. Že stretnutie síce pomohol sprostredkovať, no nič iné. "Skúste, prosím, rešpektovať to, že budem odpovedať na otázky vyšetrovateľa," povedal Kováčik na polícii.

Dopoludnia na výsluch prišiel ako druhý v poradí ďalší muž. Radovan Ondruš bol v horúcich časoch Ruskovym osobným šoférom. Práve on ho viezol aj na stretnutie s Černákom, na ktorom ho Rusko prosil o odstránenie Volzovej z cesty. Ruskov ekonomický a osobný motív pre vraždu. "Boli sme tam, ale ja ako šofér som bol v aute, takže viac vám nepoviem," povedal Ondruš. 

Ruskov šofér sa od šéfa Markízy nepohol od roku 1997 celé dva roky. Pre políciu je zatiaľ Pavol Rusko práve tým, ktorý sa mal spriahnuť s podsvetím a plánovať vraždu svojej spoločníčky. "Ja si myslím, že je to výmysel," dodal Ondruš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy