Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Kamionista nafúkal 2,3 promile. Namierené mal do Bulharska
Zdielať na

Kamionista nafúkal 2,3 promile. Namierené mal do Bulharska

ZÁVADKA / Bulharský vodič mal na návese naložených 12 ton drogérie a v krvi takmer dva a pol promile alkoholu. Výsledkom tejto kombinácie bol kamión v priekope. Jeho cesta sa skončila na severovýchode Slovenska, ale ktovie koľko kilometrov v takom stave prešiel.

Cesta bulharského kamionistu skončila neďaleko obce Závadka v okrese Humenné. Štyridsaťosemročný vodič zišiel z cesty. Po kolízii sa oňho začali zaujímať policajti, no zasahovať museli aj hasiči. "Po príchode na miesto zásahu sme zistili, že z kamióna vyteká nafta, ktorú sme začali zberať pomocou absrobčných produktov," uviedol veliteľ zásahu hasičského zboru v Humennom Ľubomír Popčák.

Policajti u muža vykonali dychovú skúšku a tá nedopadla v jeho prospech. Jej výsledok bol pozitívny. "Nameraná hodnota bola viac ako 2,3 promile," uviedla policajná hovorkyňa v Prešove Jana Migaľová. 

Nevie sa ako dlho v takomto stave 48-ročný Bulhar šoféroval. Podľa zistení TV JOJ mal totiž z Poľska namierené do bulharskej Sofie. "Kamión má asi 15 ton, je v ňom drogéria, bol neosvetlený, je v cestnej premávke, zasahuje do jedného jazdého pruhu. Hrozí prevrátenie kamióna," uviedol Jaroslav Kučerov z odťahovej služby. 

Kamión tu uviazol ešte ráno a do večera už mal úplne vybitú batériu. Použiť museli štartovacie káble. Premávka bola počas vyslobodzovania kamióna obmedzená a riadili ju policajti. Kamión si vyzdvihli pracovníci firmy, pre ktorú Bulhar pracuje. Bulhar medzitým škončil v cele policajného zaistenia. Rozhodovať o ňom budú naše úrady. "Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Humennom vzniesol voči 48-ročnému vodičovi obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla Migaľová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy