Polojasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Z vraždy 24-ročného Ericha obvinili dvojčatá. NAKA požiadala o pomoc českú políciu
Zdielať na

Z vraždy 24-ročného Ericha obvinili dvojčatá. NAKA požiadala o pomoc českú políciu

BRATISLAVA/PRAHA / Vyšetrovanie vraždy 24-ročného Ericha, údajného člena zločineckej skupiny, presiahlo hranice Slovenska. Policajti z Národnej kriminálnej agentúry požiadali o pomoc českých kolegov, aby vypátrali ilegálny hrob zavraždeného muža. Z vraždy sú obvinení dvaja bratia - dvojčatá.

Dávid a Dominik, bratia, dvojičky. V roku 2010 mali podľa polície spoločne založiť zločineckú 13-člennú skupinu, ktorej nebolo cudzie násilie. Spočiatku bolo ich hlavným príjmom obchodovanie s drogami a to vo veľkom. "Rozsah ich činnosti bol značný, tak len zisk sa dá odhadovať týždenne asi 100-tisíc eur," informuje riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško. 

Obávaná skupina

Neskôr sa ale pre svoje praktiky stala skupina v trenčianskom a žilinskom kraji obávaná. Podľa polície si účty a zastrašovanie vybavovali surovým spôsobom. Nielenže ničili majetok, ale aj fyzicky ubližovali. Ich brutalita sa im ale vypomstila a od marca tohto roku je väčšina jej členov vo väzbe. Dvojičkám, Dávidovi a Dominikovi, ale pribudlo ďalšie obvinenie. "Vzniesli sme im obvinenie za zločin úkladnej vraždy spolupáchateľstvom," uvádza Hruška. 

Úkladná vražda

Podľa polície mali práve oni dvaja, nezvestného 24-ročného Ericha z Trenčína usmrtiť. Mladý muž, ktorý mal byť členom skupiny, ich plánoval zosadiť z miesta a sám ho zaujať. "Zabezpečili vodiča, ktorý bol iným z členov a podriadeným bratov. Vylákali ho na parkovisko za účelom aplikácie drog, kde po nasadnutí do auta ho odviezli do Ilavy," opisuje Hruška. Naposledy ho svedkovia videli na parkovisku v Trenčianskej Teplej, kde sa mal s mužmi niekoľko minút rozprávať. To bolo 4 novembra minulého roku.

Prípad cez hranice

Policajti začali po ňom, ako aj po jeho aute pátrať. No keďže Erich nebol neznámy a vedeli kde a pre koho pracoval, začali preverovať verziu, či sa nestal nepohodlným článkom. Čo sa napokon aj v júni tohto roku potvrdilo. Cesta k jeho vypátraniu siahala k našim českým kolegom. Konkrétne na územie Zlínskeho kraja pri obci Študlov na Valašsku.

Na základe informácií, ktoré im slovenskí kriminalisti poskytli začali s pátraním. Rozbehli niekoľko pátracích akcií. Neprístupný lesný terén prehľadávali v rojniciach a použili aj psa cvičeného na vyhľadávanie mŕtvol. A ten im aj hrob označil. "Muža mali zavraždiť dvaja bratia, dvojčatá. Telo následne mali previezť do Českej republiky, kde v neprístupnom lesnom poraste na Valaľsku vykopali jamu, do ktorej telo ukryli a zabetónovali," vraví Jaroslav Ibehej, hovorca českej protikorupčnej polície. Erich zomrel na strelné poranenia, ukázala pitva. Bratom, ktorí sú väzobne stíhaní, hrozí až doživotie.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy